Tarta cu legume la gratar - reteta nr 100

Postat de Alina26 in Aperitive / Garnituri
27 Iun 2013 | 4285 vizualizari
Tarta cu legume la gratar - reteta nr 100

Sincer va zic e prima oara ca o fac,dar va spun ca e asa de buna....se topeste in gura,nu ma asteptam. Un aperitiv foarte gustos si mai e si vegetariana pentru cine nu mananca carne. Trebuie sa o faceti si voi.

Ingrediente

  • 1 aluat de foietaj rotund
  • 1 vanata
  • 1 dovleac mare
  • 2 rosii mari
  • 200 g mozzarella
  • ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

1.Am incins o tigaie gril.Am spalat vanata si dovleacul,le-am taiat rondele circa 2-3mm si le-am facut pe gratar.

2.Am spalat si rosiile,le-am taiat 3-4 mm si le-am presarat cu sare.

3.Am incins cuptorul 170°.

4.Am intins aluatul de foietaj,i-am facut o margine de 1cm,,am facut gaurele cu o furculita,ca sa nu se umfle,am pus o hartie de copt peste aluat si am acoperit cu linte(e ce aveam in casa,de fapt se pune fasole uscata,dar a fost bine si asa).Am dat-o la cuptor pentru 10-15 minute.

5.Am taiat mozzarella:un sfert din ea am taiat-o cubulete si restul felii subtiri.

6.Am scos aluatul din cuptor,am pus mozarella taiata cubulete si am alternat legumele o felie de vanata,o felie de dovlec,o felie de rosie si o felie de mozzarella,pana cand am terminat.Am pus putin ulei de masline si am dat la cuptor inca 10-15 minute pana se topeste si se rumeneste putin mozzarella.

Serviti calda. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume la gratar - reteta nr 100" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitive fursecuri cu cartofi si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitive fursecuri cu cartofi si cascaval

Cartofii se spala si se fierb in coaja, dupa care se scot din apa si se lasa sa se racoreasca. Untul se topeste intr-o cratita pusa la foc cu 200 ml apa in ea.  Fulgii de porumb se...

Citeste continuarea

Aperitiv oua in cuib de pastrama

Postat de MotanLaOale

Aperitiv oua in cuib de pastrama

Se ung 3 forme din tava de briose, cu ulei. Se imbraca interiorul formelor cu feliile de pastrama. Se pune in fiecare forma cateva bucati de bacon si putin cascaval ras. Se introduce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2013, 19:13
felicitari!!!! la cat mai multe
la 27.06.2013, 19:15
Felicitări!La cât mai mult rețete!
la 27.06.2013, 19:16
Felicitari ! E foarte frumoasa.
la 27.06.2013, 19:17
va multumesc!!!!!!
la 27.06.2013, 19:21
Bravo Alina!!! Arata tare bine!!!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking