Tarta cu lime Dukan

Postat de deyutzky in Dulciuri
6 Feb 2014 | 5639 vizualizari
Tarta cu lime Dukan

Reteta am vazut-o la Edith Frincu.

Ingrediente

  • Blat (pt o tava cu diam 26 cm):
  • 12 linguri tarate de ovaz
  • 8 linguri tarate de grau
  • 6 linguri branza degresata 0,2% grasime
  • 6 linguri indulcitor pudra sau dupa gust
  • 1 ou mare sau 2 oua mici
  • 9 linguri de lapte degresat 0,1% grasime
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 4 oua
  • zeama + coaja de la 2 lime
  • 6 linguri amidon
  • 8 linguri indulcitor pudra
  • 500 ml lapte degresat 0,1% grasime
  • 1 plic gelatina
  • un praf de sare
  • Decor:
  • coaja de la un alt lime
  • felii de lime

Mod de preparare

Blat:

Punem pe rand toate ingredientele intr-un bol si amestecam cu o lingura pana la omogenizare.

Tapetam o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu hartie de copt si intindem bine cu lingura compozitia obtinuta. Compozitia nu trebuie sa fie nici foarte tare nici foarte moale. Daca vi se pare prea moale se mai adauga 1-2 linguri de tarate, iar daca este prea tare se mai adauga 1-2 linguri de lapte.

Pe marginile tavii punem cca 2 cm de compozitie si nivelam cu lingura.

Se da tava la cuptorul preincalzit pentru aprox.20-25 de minute la foc mic.

Blatul se va intari la copt insa crema il va mai inmuia.

Cand este gata se scoate tava si se lasa la racit.

Crema:

Gelatina o lasam la hidratat in 100 ml apa rece aprox 5 minute.

Stoarcem lime-ul si il radem pe razatoarea mica.

Intr-o craticioara batem ouale peste care punem amidonul, sucul de lime, laptele, indulcitorul si praful de sare.

Punem craticioara pe foc mic si amestecam cu un tel pana cand crema se ingroasa.

Inchidem focul si adaugam gelatina hidratata in crema calda, apoi punem si coaja rasa de lime. Amestecam in crema pana cand gelatina se dizolva complet dupa care o lasam la racit.

Cand crema s-a racit o turnam peste blat si o nivelam cu o lingura.

Dam tarta la frigider pentru cateva ore pana cand crema se intareste.

Se poate orna cu felii si coaja rasa de lime.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lime Dukan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri cu lamaie

Postat de timea

Fursecuri cu lamaie

Intr-un bol mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare, apoi coaja si sucul de lamaie si la final incorporam faina amestecata cu praful de...

Citeste continuarea

Cozonac spirala cu nuca

Postat de timea

Cozonac spirala cu nuca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2014, 21:09
Hmm, trebuie să fie tare răcoroasă.
la 06.02.2014, 21:11
Suuper!
Am s-o incerc, dar nu cu indulcitori si chestii degresate )
la 06.02.2014, 21:15
Super buna
la 06.02.2014, 21:16
la 06.02.2014, 21:20

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking