Tarta cu mar- 200

Postat de aziz in Prajituri
26 Iun 2011 | 11165 vizualizari
Tarta cu mar- 200

Daca am ajuns la 200,musai era sa va dedic ceva dulce .......

Ingrediente

Pentru coca:

  • 150-170 gr faina
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 50 gr zahar
  • 80 gr unt topit
  • 1 ou
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 750 gr mere acrisoare
  • sucul de la o lamaie
  • esenta de lamaie

Pentru crema:

  • 2 oua
  • 40 gr zahar
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri corn flor

 

Mod de preparare

 Se face un aluat din faina ,praf de copt,zahar,unt topit, ou si sare.Coca se inveleste in folie si se da la frigider 30 minute.
Intre timp curatam merele ,se  taie in patru,se indeparteaza samburii.Stropim marul cu suc de lamaie .
Se imbraca cu hartie de copt o forma rotunda cu diametrul de 24 sau 26 cm .Trei sferturi din aluat se intind pe fundul tavii iar restul il facem un rulou care va imbraca marginile laterale .
Se incinge cuptorul la 200 grade.Bucatile de mar se dau prin faina sau cornflor si se aseaza in tava .Se stropeste totul cu esenta de lamaie si dam la cuptor pentru 25 minute.
 Batem oul cu zahar si smantana ,adaugam cornflor-ul iar dupa cele 25 minute adaugam aceasta compozitie peste mere si dam din nou la copt pentru alte 30 minute.Se lasa la racorit in forma apoi se presara zahar pudra .Ca un tips sa zicem intinde aluatul direct pe hartia de copt,apoi dupa asezarea in tava da-l la frigider cam un sfert de ora apoi pune merele si da la cuptor asta pentru a nu se lasa marginile.Folositi mere acrisoare si parfumate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mar- 200" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (69)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura,, Zi si noapte"

Postat de aliliana

Prajitura,, Zi si noapte"

Doua cani si jumatate de apa se amesteca cu uleiul si zaharul si le amestecam bine pana se dizolva zaharul. Peste aceasta se adauga faina impreuna cu praful de copt. Dupa ce amestecam bine,...

Citeste continuarea

Prajitura de post cu gem si nuca

Postat de robert_badica

Prajitura de post cu gem si nuca

Intr-un bol, punem apa, zaharul, uleiul si esenta. Amestecam pana ce se topeste zaharul. Peste amestecul lichid, punem faina,cacaoa si praful de copt. Omogenizam bine. Adaugam gemul si nuca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2011, 12:12
Mona la cat multe retete si ne-ai oferit un dulce deosebit
la 26.06.2011, 12:16
Felicitari Monique super desert,tocmai potrivit pentru o zi de Duminica
la 26.06.2011, 12:25
Felicitari Mona! La cat mai multe!
la 26.06.2011, 12:28
La mai multe... ce tarta apetisanta ai acolo!!
la 26.06.2011, 12:39
Imi place oferta )))
Bravo, Monel. 200 si bune!

Vezi toate comentariile (69)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking