Ingrediente
- 2 foi rotunde de aluat de foietaj cu cca 30cm diametru
- 300 gr martipan
- 6 oua
- 100 gr unt
- 180 gr zahar
- 1 lingura esenta de migdale
- 3 linguri lapte
Mod de preparare
Incalzim cuptorul la 200 de grade.
Dam prin razatoarea cu ochiuri mari martipanul. Ii adaugam ouale, esenta, zaharul si untul topit si racit. Mixam in jur de 5 minute pana devine omogem.
Intr-o tava rotunda si putin inalta punem hartie de copt si prima foaie de aluat, pe care o intepam pe alocuri cu ajutorul unei furculite.
Turnam peste prima foaie de aluat umplutura, avand grija ca martipanul sa fie distribuit uniform.
Terminam prin a pune deasupra a doua foaie, lipindu-i bine marginile de prima. Optional, facem niste crestaturi, dar nu foarte adanci cu un cutit, apoi ungem cu lapte.
Dam tarta la cuptor pana se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu martipan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|