Tarta cu mere (2)

Postat de postavaru in Dulciuri
29 Iul 2011 | 3906 vizualizari
Tarta cu mere (2)

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 6-8 mere rase
  • 2 mere taiate feliute
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Pentru umplutura:
Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem merele intr-un vas pe foc si adaugam zaharul. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana scade toata zeama. Dam apoi deoparte si lasam sa se racoreasca.

Adaugam scortisoara macinata si cele 2 mere taiate feliute subtiri si amestecam bine.

Pentru blat:
Mixam bine zaharul cu untul pana devine crema. Adaugam apoi oul si vanilia si mixam pana se omogenizeaza.

Cernem faina si o amestecam cu praful de copt. O incorporam in crema de unt si framantam bine. Va rezulta un aluat ferm, nelipicios.

Intindem 2/3 din aluat in tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Avem grija sa ridicam putin si pe marginea tavii.

Repartizam merele pe toata suprafata tartei si nivelam.

Din aluatul ramas formam suluri pe care le vom aseza deasupra tartei. Pentru ca mi-au mai ramas cateva bucatele, m-am jucat putin :)

Dam la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumeneste grilajul tartei. Scoatem apoi din cuptor si lasam sa se racoreasca apoi scoatem usor din tava.

Dupa ce s-a racit pudram cu zahar si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Buturuga de Craciun

Postat de RuxyRux

Buturuga de Craciun

Se separa cele 3 oua si se pun albusurile peste celelalte 3, iar galbenusurile in alt bol. Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu zaharul si vanilia,  apoi pana obtinem o bezea, se adauga...

Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu branza

Postat de ianculubita

Cornuri pufoase cu branza

Se freaca drojdia cu putin zahar si putin lapte caldut si se lasa la dospit;dupa 5min cand si-a dublat volumul,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga ouale batute cu sare,zahar si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2011, 13:56
este portia mea
la 29.07.2011, 14:08
si eu vreu un pic!!!!a iesit frumoasa si cred cai buna tare!!!
la 29.07.2011, 14:14
Frumoasa si ingradita-i ... putem sa ne strecuram sa furam ?
la 29.07.2011, 14:43
frumoasa si buna buna
la 29.07.2011, 16:25
Ce bunatate Ancuta...arata excelent

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking