Tarta cu mere (2)

Postat de postavaru in Dulciuri
29 Iul 2011 | 3906 vizualizari
Tarta cu mere (2)

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 6-8 mere rase
  • 2 mere taiate feliute
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Pentru umplutura:
Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem merele intr-un vas pe foc si adaugam zaharul. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana scade toata zeama. Dam apoi deoparte si lasam sa se racoreasca.

Adaugam scortisoara macinata si cele 2 mere taiate feliute subtiri si amestecam bine.

Pentru blat:
Mixam bine zaharul cu untul pana devine crema. Adaugam apoi oul si vanilia si mixam pana se omogenizeaza.

Cernem faina si o amestecam cu praful de copt. O incorporam in crema de unt si framantam bine. Va rezulta un aluat ferm, nelipicios.

Intindem 2/3 din aluat in tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Avem grija sa ridicam putin si pe marginea tavii.

Repartizam merele pe toata suprafata tartei si nivelam.

Din aluatul ramas formam suluri pe care le vom aseza deasupra tartei. Pentru ca mi-au mai ramas cateva bucatele, m-am jucat putin :)

Dam la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumeneste grilajul tartei. Scoatem apoi din cuptor si lasam sa se racoreasca apoi scoatem usor din tava.

Dupa ce s-a racit pudram cu zahar si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Briose cu peltea (jeleu) din flori de soc

Postat de TAB1TA

Briose cu peltea (jeleu) din flori de soc

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mai adanc se mixeaza ouale cu zaharul  pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Se incorporeaza usor uleiul, apoi...

Citeste continuarea

Desert croissante cu unt si scortisoara

Postat de Oana

Desert croissante cu unt si scortisoara

Pentru aceasta reteta am ales varianta usoara cu aluat congelat, pentru ca dureaza destul de mult sa pregatesc unul proaspat, iar micul dejun trebuie rezolvat rapid. Mai intai amesteca untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2011, 13:56
este portia mea
la 29.07.2011, 14:08
si eu vreu un pic!!!!a iesit frumoasa si cred cai buna tare!!!
la 29.07.2011, 14:14
Frumoasa si ingradita-i ... putem sa ne strecuram sa furam ?
la 29.07.2011, 14:43
frumoasa si buna buna
la 29.07.2011, 16:25
Ce bunatate Ancuta...arata excelent

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking