Tarta cu mere si coca rasa

Postat de Alinutza80 in Dulciuri
9 Aug 2013 | 9738 vizualizari
Tarta cu mere si coca rasa

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 400 g faina
  • 300 g margarina moale
  • 120 g zahar
  • 1 ou
  • Compozitia cu mere:
  • 6-7 mere (1-1,5kg)
  • 240 g zahar
  • 5 g de scortisoara
  • 100 g nuci pisate
  • Aluat pentru ras:
  • 160 g zahar
  • 125 g margarina
  • 1 pahar cu faina

Mod de preparare

Margarina se mixeaza cu zaharul pana se obtine un amestec omogen, apoi se adauga oul si faina si se framanta bine, apoi se inveleste intr-o folie si se lasa in frigider pentru 30 de minute. Intre timp se curata merele si se taie in cubulete, apoi se adauga zaharul, scortisoara si nuca. Se acopera fundul tavii si peretii acesteia cu aluatul racit, care se inteapa din loc in loc cu furculita.

Peste aluat se toarna merele si se niveleaza. Aluatul pentru ras se pregateste din faina, zahar si margarina si apoi se lasa in congelator sa se intareasca. Se rade aluatul racit peste tarta cu mere.

Se pune tarta in cuptorul preincalzit la 180°C si se coace timp de aproximativ 40 de minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si coca rasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Melcisori cu nuca

Postat de caroline

Melcisori cu nuca

Punem intr-un pahar drojdia maruntita,1 lingura de zahar,2 linguri cu lapte caldut ( nu fierbinte) si 3 linguri cu faina si lasam 5 minute acoperit. Separat punem intr-un bol restul de faina...

Citeste continuarea

Desert rulada Napoleon

Postat de RODIMUR

Desert rulada Napoleon

Dacă folosiți aluat foietaj din comerț, trebuie să-l scoateți din congelator și să-l lăsați să se decongeleze natural. Se întind, pe rând, foile de aluat pe planșetă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2013, 17:44
bun
la 09.08.2013, 17:46
foarte buna
la 09.08.2013, 17:55
CE-mi place
la 09.08.2013, 17:55
Tare buna!!!
la 09.08.2013, 18:13

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking