Tarta cu pere

Postat de sufletista in Prajituri
12 Sep 2013 | 2855 vizualizari
Tarta cu pere

Reteta am luat-o de pe net,

Ingrediente

  • Aluat
  • 200 g faina
  • 100 g ulei
  • 4 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • 4 pere potrivite
  • 200 g alune
  • 100 g zahar
  • 1oo g magiun
  • esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri dulceata pentru uns

Mod de preparare

Aluatul-amestecam toate ingredientele si framantam o coca nelipicioasa si omogena.

Intindem coca intr-o foaie subtire si o adaugam in tava unsa si tapetata cu faina. Dam tava la congelator pana pregatim umplutura.

Umplutura-intr-un bol maruntim alunele,zaharul,scortisoara si un praf de sare. Rasturnam intr-un bol si in acelasi robot mixam 2 pere cu tot cu coaja pana devin ca o pasta, adaugam amestecul de alune, esenta si mixam pana se omogenizeaza.

Scoatem tava de la congelator si ungem cu magiun, adaugam compozitia de alune si ornam cu felii de pere (cele 2 ramase) ungem cu dulceata si dam la cuptorul incalzit cca 1 ora la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie Incepeti cu pregatirea  cremei de vanilie , pentru a se putea raci. Intr-o cratita amestecati ouale cu indulcitorul....

Citeste continuarea

Desert tarta cu pere, mure si branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu pere, mure si branza

Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2013, 15:24
Doar ce spuneam mai jos prin comentarii că merele şi prunele, indiferent cum sunt gătite sunt preferatele mele. Iar despre pere ce să mai zic, că doar am gătit alaltăieri. Bun!
la 12.09.2013, 15:24
la 12.09.2013, 15:26
asta la iarna fiind cu magiun cred ca o s-o fac si eu
la 12.09.2013, 15:27
imi plac tare mult tartele cu fructe
la 12.09.2013, 15:29
multumesc sunteti niste scumpi

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking