Ingrediente
- Aluat
- 200 g faina
- 100 g ulei
- 4 linguri apa rece
- 1 praf de sare
- Umplutura
- 4 pere potrivite
- 200 g alune
- 100 g zahar
- 1oo g magiun
- esenta de rom
- 1 praf de sare
- 4 linguri dulceata pentru uns
Mod de preparare
Aluatul-amestecam toate ingredientele si framantam o coca nelipicioasa si omogena.
Intindem coca intr-o foaie subtire si o adaugam in tava unsa si tapetata cu faina. Dam tava la congelator pana pregatim umplutura.
Umplutura-intr-un bol maruntim alunele,zaharul,scortisoara si un praf de sare. Rasturnam intr-un bol si in acelasi robot mixam 2 pere cu tot cu coaja pana devin ca o pasta, adaugam amestecul de alune, esenta si mixam pana se omogenizeaza.
Scoatem tava de la congelator si ungem cu magiun, adaugam compozitia de alune si ornam cu felii de pere (cele 2 ramase) ungem cu dulceata si dam la cuptorul incalzit cca 1 ora la 180 grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|