Ingrediente
- aluat de tarta sau de pogacele cu leurda
- un macrou proaspat
- jumatate dintr-un macrou afumat
- 400 ml lapte
- o feliuta de brinza feta
- 2 linguri cascaval ras
- 2 lingurite rase de faina
- 2-3 cuisoare
- o bucatica dintr-un baton de scortisoara
- sare
- piper
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- pt decor:
- 2 linguri mazare congelata sau de la borcan
- 2 linguri boabe porumb dulce
- frunze de rucola
Mod de preparare
Intr-o craticioara punem laptele la fiert cu sare si piper dupa gust, cuisoare si scortisoara, iar cind laptele fierbe punem pestele curatat, fara cap si coada. Lasam 5 minute pe foc, scoatem pestele, iar laptele il strecuram si-l lasam sa se raceasca. Curatam pestele de piele si oase, curatam si o jumatate de peste afumat (tot macrou) de piele si oase si rupem bucatele pestele cu mina.
Intr-o craticioara punem uleiul pe foc, cind s-a incins punem usturoiul tocat marunt, lasam citeva secunde, adaugam faina, amestecam cu un tel si imediat punem si laptele. In tot acest timp amestecam sa nu se faca cocoloase si sa nu se prinda. Cind acesta va incepe sa fiarba se va ingrosa, il lasam 2-3 minute si adaugam brinza sfarimata si cascavalul si mai lasam putin pina se topesc acestea.
Intr-o tava rotunda, eu am avut de silicon, intindem aluatul, deasupra punem bucatele de peste fiert in lapte si peste afumat, peste peste turnam sosul, iar deasupra presaram mazare si porumb dulce. Dam la cuptorul incins la 170 grade pt 25 minute.
Servita calda sau rece, este buna oricum, cu rucola sau o salata de cruditati dupa preferinte.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|