Tarta cu piersici si crumble

Postat de Ina in Dulciuri
27 Noi 2013 | 4101 vizualizari
Tarta cu piersici si crumble

Multumesc, Timea, penntru reteta de aluat! >:D

Ingrediente

Pentru aluat de tarta:

  • 125 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri apa rece

Umplutura:

  • 4 piersici mari, coapte
  • 1 lingura gris
  • 1-2 linguri cu zahar zahar
  • o lingurita rasa scortisoara
  • un praf de vanilie de Bourbon

Pentru uns tava :

  • o lingurita un topit
  • un plic zahar vanilat

Mod de preparare

Mixam untul cu zaharul si un varf de sare, apoi incorporam oul batut ,  coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie.  Adaugam apa si faina  si incepem sa framantam aluatul  pana incorporam si toata faina. 

Invelim aluatul in folie alimentara si pastram  la frigider cca  o ora, dupa care scoatem din frigider si preparam tarta. Din aluat vom pastra o parte pentru crumble.

Restul de aluat il vom intinde intr-o foaie rotunda pe care o vom aseza in  vasul de tarta uns cu unt si tapetat cu faina, avand grija ca cca 1-2 cm din aluat sa acopere peretii vasului. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.

Spalam si feliem piersicile. Presaram pe aluat o lingura de pesmet, peste care vom aseza in spirala, pe fundul vasului, feliile de piersica. Presaram peste piersica 1-2 linguri de zahar si scortisoara macinata  si  praf de vanilie de Bourbon.

Aducem marginile aluatului spre centru, impaturind partial piersicile. Din aluatul ramas vom rupe bucati mici pe care le asezam peste fructe .

Coacem tarta in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, timp de 30-35 minute.

Oprim focul, scoatem tava din cuptor si lasam tarta sa se raceasca , apoi o  putem  felia si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si crumble" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura lui Mos Nae

Postat de Constelatialeu

Prajitura lui Mos Nae

Foaie de blat: Albusurile cu un praf de sare le batem bine. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam nuca macinata, faina si praful de copt, omogenizam si apoi...

Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de Dya

Briose cu ciocolata

Amestecăm făina cu praful de copt, zahărul şi sarea. Adăugăm oul şi uleiul, apoi turnăm puţin câte puţin laptele. Omogenizăm totul şi încorporăm fulgii de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2013, 21:45
Iooooooooi ce buna o fi si asta
la 27.11.2013, 21:46
De aia n-ai facut tu clatite,ca te-ai dat la crumble din astea...
la 27.11.2013, 21:46
daaa .... aluatul asta merge cu orice fructe aromate
la 27.11.2013, 21:47
am facut toata vara tarte cu piersici, mere, prune....delicioase! Pana anul asta eu nu facusem tarte
la 27.11.2013, 21:48
Super bunaaa

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking