Tarta cu prune si invelis crocant

Postat de Julie in Prajituri
21 Aug 2011 | 4722 vizualizari
Tarta cu prune si invelis crocant

Tarta cu prune si invelis crocant, pentru toti iubitorii de tarte

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 galbenusuri,
  • 125 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • un praf de sare, 
  • 2 linguri lapte,
  • 150 g faina,
  • 100 g migdale macinate fin,
  • esenta de vanilie.
  • Umplutura:
  • 1,5 kg prune,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1/2 lingurita cardamom.
  • Stratul crocant:
  • 100 g faina,
  • 50 g migdale macinate fin,
  • 50 g unt rece,  
  • 50 g zahar,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Blat:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul. Se adauga faina, pudra de migdale, sarea. La sfarsit se adauga esenta si laptele. Aluatul se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.

Umplutura:

Se spala prunele, se desfac in jumatati si se inlatura samburii. Se amesteca zaharul cu scortisoara si cardamom.

Stratul crocant:

Se framanta un aluat din faina, pudra de migdale, unt, zahar, praf de copt si esenta de vanilie. Se faramiteaza bine cu mainile.

Asamblarea:

Se intinde aluatul in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Se presara o lingura cu pesmet, apoi se aseaza prunele. Peste ele se presara amestecul de zahar si scortisoara. Deasupra se repartizeaza uniform, firimiturile de aluat.

Tarta cu prune si invelis crocant se coace in cuptorul deja incins, timp de 40-45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si invelis crocant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Braduti de sarbatoare

Postat de simona72

Braduti de sarbatoare

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga inlocuitorul de zahar si se continua mixarea pana oaule devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit, sfecla...

Citeste continuarea

Amandine - reteta numarul 100

Postat de Valclaudia

Amandine - reteta numarul 100

Prepararea blatului: separam albusurile de galbenusuri,impartim cantitatea de zahar alocata blatului in doua. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana zahar. In alt vas amestecam galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2011, 09:37
delicioasa
la 21.08.2011, 09:49
Nu mai am cuvinte pentru comentarii....
la 21.08.2011, 09:53
Wow , ce bine arataaa!
la 21.08.2011, 12:01
Delicioasa!!
la 21.08.2011, 12:15
superb

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking