Tartă cu pui şi smântână

Postat de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri
25 Mai 2011 | 10806 vizualizari
Tartă cu pui şi smântână

Am făcut o tartă cu ce am avut prin frigider :)) Adică am încropit o tartă pentru a-i pune ceva la pachet soţului meu, mai ales că a inceput să aprecieze tartele sărate (cică din alea dulci încă nu vrea ...că mănâncă destule prăji şi chec şi...)....anyway...... Aşadar vă arăt şi vouă reţeta mea de tartă cu pui şi smântână

Ingrediente

  • pentru aluat, cocă de tartă 
  • 140 gr unt
  • 260 gr făină
  • 1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  • 4 linguri lapte    
  • pentru umplutură:
  •  un piept de pui (eu am folosit doar o jumătate dintr-un piept foarte mare, cealaltă jumătate am pasat-o pentru aia mică :P)
  •  300 gr smântână
  •  1 ou
  •  1 legătură de mărar proaspăt
  •  100 gr telemea
  •  2 fire de ceapă verde
  •  un ardei gras
  •  delikat
  • 2 ouă crude pentru finisare :P

 

Mod de preparare

Aluatul de tartă l-am întins în tavă, l-am înţepat cu furculiţa, am pus o mână zdravăna de fasole boabe (ca să nu se ridice şi să se umfle şi să se tragă de pe margini) şi l-am lăsat la copt cam vreo 15-20 minunte.. Data viitoare voi folosi pietricelele mele de râu (că le pot refolosi la nesfârşit) 

Pieptul de pui l-am fiert şi l-am tocat mărunt. Am tocat şi ardeiul, mărarul, ceapa verde şi le-am amestecat cu oul şi 200 gr smântână adăugând puţin delikat. Le-am turnat peste pieptuld e pui şi am amestecat bine, cam aşa pentru omogenizare ca la compoziţia de pârjoale :)).

În aluatul de tartă copt am pus amestecul de carne legume şi smântână peste care am ras telemeaua (pe răzătoarea mare). Deasupra am turnat un amestec din 100 gr de smântână şi 2 ouă crude, bătute bine ;)

Am dat totul la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu pui şi smântână" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui

Postat de mirela0911

Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui

Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina, sarea, 1...

Citeste continuarea

Tarta cu ficatei de pui

Postat de GeorgianaGrigorescu

Tarta cu ficatei de pui

Pentru aluat  amestecam toate ingredientele framantand cu mana.Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.Introducem aluatul la frigider pana pregatim umplutura. Spalam bine ficateii si ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2011, 14:34
bunaaa
la 25.05.2011, 14:42
la 25.05.2011, 14:50
la 25.05.2011, 14:54
la 25.05.2011, 14:54
tare bine arata

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking