Ingrediente
- pentru aluat, cocă de tartă
- 140 gr unt
- 260 gr făină
- 1 ou
- un vârf de cuţit de sare
- 4 linguri lapte
- pentru umplutură:
- un piept de pui (eu am folosit doar o jumătate dintr-un piept foarte mare, cealaltă jumătate am pasat-o pentru aia mică :P)
- 300 gr smântână
- 1 ou
- 1 legătură de mărar proaspăt
- 100 gr telemea
- 2 fire de ceapă verde
- un ardei gras
- delikat
- 2 ouă crude pentru finisare :P
Mod de preparare
Aluatul de tartă l-am întins în tavă, l-am înţepat cu furculiţa, am pus o mână zdravăna de fasole boabe (ca să nu se ridice şi să se umfle şi să se tragă de pe margini) şi l-am lăsat la copt cam vreo 15-20 minunte.. Data viitoare voi folosi pietricelele mele de râu (că le pot refolosi la nesfârşit)
Pieptul de pui l-am fiert şi l-am tocat mărunt. Am tocat şi ardeiul, mărarul, ceapa verde şi le-am amestecat cu oul şi 200 gr smântână adăugând puţin delikat. Le-am turnat peste pieptuld e pui şi am amestecat bine, cam aşa pentru omogenizare ca la compoziţia de pârjoale :)).
În aluatul de tartă copt am pus amestecul de carne legume şi smântână peste care am ras telemeaua (pe răzătoarea mare). Deasupra am turnat un amestec din 100 gr de smântână şi 2 ouă crude, bătute bine ;)
Am dat totul la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu pui şi smântână" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|