Tarta cu struguri si crema cu must

Postat de epurasha2bb in Prajituri
6 Mai 2010 | 5900 vizualizari
Tarta cu struguri si crema cu must

Ingrediente

  • pt.ornat si crema :
  • 4 struguri negrii aromati(gama/ananas),
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 praf budinca de capsuni,
  • 1/2 l lapte,
  • 30 g unt /margarina
  • Blat: 1 esenta vanilie,
  • 6 oua,
  • 6 linguri de ulei,
  • 6 linguri faina,
  • 6 linguri de zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 1 praf de sare.
  • pt.strugurele fals de decor:
  • 50 g unt/margarina,
  • 50 g nuca de cocos,
  • 50 g lapte praf si 50 g zahar pudra

Mod de preparare

Blatul

se face ca un pandispan obisnuit:

separam albusurile, le batem spuma

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si uleiul si se adauga usor peste albusuri.

Apoi picuram esenta de vanilie si adaugam si faina in ploaie.


Crema: se storc strugurii si se strecoara intr-un pahar

.Mustul obtinut se amesteca cu praful de budinca.

Se toarna peste laptele caldut si se formeaza o budinca roz in care adaugam zaharul vanilinat si 30 g unt /margarina.

Se coace blatul intr-o tava dreptunghiulara.

Se lasa sa se raceasca si apoi se toarna peste el budinca roz.

Se taie triunghiuri si se orneaza cu jumatati de struguri fara samburi.


Separat am compus un strugure din bilute de cocos

(se fac simplu prin framantarea unor parti egale de unt/margarina,nuca de cocos, lapte praf si zahar pudra) in care am pus cateva merisoare la mijloc si apoi le-am tavalit prin razatura de nuca de cocos.

Le-am servit impreuna pentru efect artistic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri si crema cu must" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu branza si mere

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si mere

Se amestecă brânza de vaci cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, zahărul vanilat și esența de lămâie. Se adaugă grișul și se omogenizează. Abușurile...

Citeste continuarea

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Postat de anuta

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2010, 19:51
doamne ce de bunatati...
la 06.05.2010, 23:11
la 07.05.2010, 01:05
ce bine ca nu a ajuns ela ca nu mai gaseamsuper
la 07.05.2010, 01:11
am mancat eu si de aici,dar in tacere,sa nu ma auda nimeni
la 07.05.2010, 08:24
fetelor sunteti nemaipomenite!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking