Tarta cu umplutura de visine

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
8 Mar 2012 | 5186 vizualizari
Tarta cu umplutura de visine

Este o tarta ce iti incanta papilele gustative,mai ales daca va plac deserturile putin acrisoare sin in plus este de post. Am zis ca daca tot este 8 martie sa va aduc si un desert ,un martisor dulce ,prin care sa va urez sa aveti o primavara frumoasa,insorita si plina de iubire.La multi ani!!!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125 gr margarina la pachet Unirea
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri apa rece
  • 1 plic praf de copt
  • 230 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • Umplutura:
  • 400 gr visine fara samburi
  • 350-400 ml sirop sau zeama de compot de visine
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Aluat:

Mixam margarina (care trebuie sa fie la temperatura camerei)  cu zaharul vanilat,zaharul si apa. Adaugam praful de copt,coaja de portocala,iar la urma faina,pe care o punem treptat. Framantam cu mana pana ce faina este incorporata,iar aluatul devine nelipicios. Il invelim in folie si il dam la frigider pentru 1 ora.

Umplutura:

Intr-un bol amestecam praful de budinca cu putin sirop de visine. Acest amestec il punem peste restul siropului,adaugam zaharul vanilat. Turnam tot acest amestec intr-o cratita si punem pe foc,la flacara mica pana se ingroasa. Cand este ingrosata dam deoparte de pe foc,punem visinele si coaja de portocala. Amestecam bine apoi lasam sa se raceasca compozitia.

Scoatem aluatul din frigider. Presaram niste faina alba pe masa de lucru,apoi cu sucitorul intindem alauatul pana obtinem o foaie subtirica.
Tapetam o tava de tarta cu margarina si asezam cu grija foaia in tava. Taiem marginile,intepam cu furculita foaia ,apoi turnam umplutura.

Din marginile aluatului ,facem o foaie si decupam forme pe care le vom pune deasupra.

Dam tarta in cuptorul incins,la o temperatura potrivita (160-175 de grade) si o lasam acolo pana ce aluatul prinde o culoare aurie,circa 35 de minute. Cand este gata o scoatem si o lasam la racorit,apoi servim.

Daca nu va place sa fie prea acrisoara umplutura ,puneti 2-3 linguri de zahar in compozitia de budinca.

Sursa de inspiratie blat

Sursa inspiratie umplutura

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu umplutura de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu visine

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu visine

Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte. Oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat, iaurtul, faina si praful de copt se amesteca si se framanta un...

Citeste continuarea

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

Postat de Oana

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

Aluat : Se pun in vasul de la robot faina, sarea si cacaua. Se amesteca usor cu paleta de aluat. Se adauga uleiul si se mixeaza putin pana se fac mici firimituri. Se taie untul rece in cubulete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2012, 20:02
imi place
la 08.03.2012, 20:04
super arata ce frumoase sunt florile
la 08.03.2012, 20:15
La multi ani,rocsi! buna tarta... frumoasa floricica... e cumva azalee?
la 08.03.2012, 20:18
delicioasa.
la 08.03.2012, 20:19
visine

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking