Tarta cu varza si ceapa rosie

Postat de CookieMonster in Aperitive / Garnituri
27 Noi 2013 | 3836 vizualizari
Tarta cu varza si ceapa rosie

Este varza la putere anul acesta. Mi-a iesit o varza frumoasa in gradina si ar fi pacat sa nu fac ceva bun cu ea

Ingrediente

Aluat:

  • 125 g faina alba
  • 100 g faina neagra
  • 150 g unt rece
  • 1 ou batut
  • 1 galbenus batut cu apa

Umplutura:

  • 100 g varza
  • 100 g ceapa rosie
  • 100 g branza sarata
  • 1 lingura de smantana grasa 20%
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul este facut dupa o reteta din revista Delicii la cuptor, bineinteles cu putine modificari ;)

1. Cerneti faina intr-un castron, adaugati untul rece taiat cubulete si amestecati cu varful degetelor pana obtineti firmituri.

2. Se pune oul batut si ametecati pana cand aluatul devine omogen. Formati cu ajutorul mainii un glob de aluat moale si nelipicios, inveliti-l in folie alimentara si lasati-l 20 -30 de minute la frigider sa se odihneasca.

3. Ungeti forma de tarta ( eu am folosit una cu diametrul de 20,5 cm insa cantitatea de aluat rezultata se preteaza si uneia de 25,5 cm) cu unt si tapetati-o cu putina faina. Masa de lucru si sucitorul se presara cu putina faina si incepand din mijloc intindeti aluatul pana la grosimea de 3 mm si cu un diametru de 5 cm mai mare decat al formei de tarta.

4. Asezati cu grija aluatul in forma( trebuie sa atarne peste marginile formei), taiati marginile cu un foarfece de bucatarie lasand sa depaseasca cu 1 cm marginea formei. Introduceti in frigider timp de 15 minute intainte sa coacem.

5. Preincalziti cuptorul la 190 C si intepati suptrafata aluatului cu furculita sa nu se formeze bule de aer.

6. Taiati o forma din hartie de copt, cu 5 cm mai mare decat laturile tartei, umeziti-o cu putina apa si asezati-o in forma.

7. Turnati boabe de fasole uscata in forma si dati tarata la cuptor timp de 15 minute.

8. Se indeparteaza hartia de copt si fasolea, ungem aluatul cu galbenusul batut si-l mai lasam 5 minute in cuptor.

9. Reduceti caldura la 150 C

Umplutura (compozitie proprie si personala :D ):

1. Spalam, taiem varza fasii subtiri, o frecam cu putina sare si o lasam putin la scurs.

2. Spalam, curatam si taim solzisori ceapa.

3. Taiem cubulete branza sarata si o amestecam(cu grija) cu varza scursa de surplusul de apa, ceapa si o lingura de smantana. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

4. Turnam umplutura peste aluat si lasam la cuptor inca 30 de minute pana se rumeneste frumos branza.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu varza si ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci umplute

Postat de cristeena20

Ciuperci umplute

Ciupercile le alegem medii, nu foarte mici, dar nici prea mari. Eu am luat ciuperci maronii dar sunt foarte bune si cele champignon. Le spalam si le uscam bine cu un servet de hartie. Le scoatem...

Citeste continuarea

Cartofi noi cu sunculita afumata la cuptor

Postat de Corina33

Cartofi noi cu sunculita afumata la cuptor

Se curata cartofii, se taie in 4 sau 8, in functie de marime, apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru 10-15 minute. Cand sunt aproape fierti se iau de pe foc si se scurg de apa. Sunculita se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2013, 21:45
waw, ce culori
Imi place si compozitia, sigur e ceva delicios!
la 27.11.2013, 21:47
Ce frumoasa este !
la 27.11.2013, 21:51
Cat de faina
la 27.11.2013, 22:07
tare frumoasa e!
la 27.11.2013, 22:18
va multumesc mult dragele mele

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking