Tarta cu visine

Postat de leoflori in Prajituri
4 Iul 2009 | 8813 vizualizari
Tarta cu visine

Ingrediente

        Aluat 
  •  225 gr.faina
  • 150 gr. unt
  • 75 gr.zahar 
  • 1 albus  praf sare 
        Umplutura :
  • 1 plic budinca vanilie 
  • 1 galbenus 
  • 3 pliculete gelatina rosie - tort gelee dr.oetker 
  • visine din compot sau cirese 300 gr.
  • 1 lgta esenta vanilie 

Mod de preparare

Am topit putin untul la MW si l-am amestecat cu zaharul.
Adaugam si faina si framantam bine.
Albusul il batem bine cu un vf.sare si il adaugam peste compozitie, mai framantam putin.
Se lasa aluatul la frigider pt. 30 minute, invelit in folie plastic.
Apoi se intinde foaia, se pune in tava unsa cu unt, intepam cu furculita si coacem cca 20 minute.
Pregatim budinca cfm instructiunilor de pe plic (eu am pus doar 400 ml.lapte ca sa iasa mai tare + lgta de esenta vanilie) si adaugam in ea si galbenusul.
Umplem tarta cu cu budinca fierbinte, o lasam putin la racorit, punem visinele/ciresele si la sfarsit gelatina si dam la rece (gelatina se face exact cum scrie pe pliculet)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu visine

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu visine

Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte. Oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat, iaurtul, faina si praful de copt se amesteca si se framanta un...

Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de ciocolata si visine

Postat de katty

Desert tarta cu crema de ciocolata si visine

Pregatim blatul. Intr-un vas punem faina, cacaua, sarea, zaharul si untul la temperatura camerei, Framantam un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam un aluat nelipicios pe care il invelim in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2021, 22:38

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking