Ingrediente
Aluat:
- 300 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 100 g unt
- 150 g zahar
- 1 ou
Umplutura:
- 75 g zahar
- 3 oua
- 1 vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- 500 g branza de vaci
- 2 linguri gris
- visine fara samburi
Mod de preparare
Amestecam toate ingredientele pentru aluat si framantam bine. Va rezulta o compozitie nisipoasa.
Ungem cu unt o tava rotunda cu diametru de 26 cm. Punem 2/3 din compozitie in tava si apasam bine cu palma sau cu fundul unui pahar. Ridicam putin si pe marginile tavii.
Peste aluat asezam jumatate din cantitatea de visine. Nu am cantarit visinele. Puteti folosi cate doriti :D.
Pentru crema de branza mixam bine branza de vaci cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Adaugam ouale si mixam dupa fiecare iar la final adaugam grisul.
Turnam crema peste visinele din tava.
Peste crema asezam resul visinelor iar deasupra presaram aluatul sfaramicios ramas.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 45 de minute, sau pana se rumeneste crumble-ul de
deasupra.
Dupa ce s-a copt lasam sa se raceasca complet iar apoi portionam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|