Ingrediente
- Blat:
- 250g faina
- 125g unt
- 125g zahar
- 1 ou
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita praf de copt
- Umputura:
- 800g branza dulce grasa
- 200ml frisca lichida
- 5 oua
- 4 linguri faina de orez(sau amidon de porumb)
- 3 plicuri zahar vanilat
- 6-7 linguri zahar
- 1 lingurita coaja de lamaie
- visine din compot sau conservate
Mod de preparare
Se framanta un aluat din faina, zahar, ou, fulgi de unt, sare, praf de copt si cacao. Se inveleste aluatul in foile de plasic si se lasa la frigider 45-60 de minute. Apoi,pe planseta de lucru tapetata cu faina, se intine o foaie rotunda din acest aluat si se pune cu ajutorul sucitorului intr-o forma rotunda de 26 cm. Se ridica o margine inalta cat are forma.
Se amesteca branza cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie, frisca si cele 5 galbenusuri, apoi adaugam faina de orez, iar la final albusurile batute spuma tare. Totul se amesteca usor de jos in sus.
Se toarna in tava jumatate din umplutura, se aseaza visinile, apoi se pune restul de crema de branza. Se coace timp de 60 de minute la o temperatura de 180 Gc.Eventual se face testul cu scobitoarea. Se poate decora cu fulgi de ciocolata si visine din compot sau visinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta bruna cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|