Tarta cu zahar ars si prune uscate

Postat de sasha in Prajituri
30 Apr 2013 | 2995 vizualizari
Tarta cu zahar ars si prune uscate

Ingrediente

Aluat:

  • 125 g unt /margarina
  • 250 g faina
  • un galbenus
  • 100 ml Joya Soya

Crema zahar ars:

  • 1 L Joya Soya
  • 10 oua
  • 250 g zahar pentru crema
  • 150 g zahar brun pentru caramel
  • 2 esente vanilie
  • 200 g prune uscate

Mod de preparare

Pregatim aluatul cu toate ingredientele , se framanta bine si se  inveleste in folie de plastic,se da la frigider pentu 1h.

Intr-o oala cu apa fierbinte se pun prunele , iar cand s-au umflat se scot samburii si se scurg bine de apa.

Scoatem aluatul din frigider si se intinde cu sucitorul, formam foaie rotunda intr-o forma pentru tarta, intepam cu furculita si dam la cuptorul preincalzit la 180 degrade pentru 20 de minute. Intre timp ne ocupam de crema.

Intr-o oala inalta  punem zaharul brun si-l lasam sa se topeasca,cand s-a topit il luam de pe foc si cat zaharul este lichid il  distribuim pe peretii vasului si il lasam sa se raceasca 10 minute.  Intr-un bol mixam ouale  pana devine un amestec spumos,adaugam zaharul treptat si esenta, adaugam laptele treptat si amestecam continuu. Varsam tot continutul si prunele peste zaharul caramelizat  , coacem zaharul in bain marie,cand  incepe sa se inchege , preincalzim cuptorul la 160 de grade si coacem crema pentru 1h si 30 de min.

Cand este foarte legata  si rumenita se scoate , se varsa in forma de tarta se mai lasa la cuptor preincalzit 10 minute si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se presara deasupra scortisoara.  

Se serveste rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zahar ars si prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Postat de simona72

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se foloseste o tava de chec tapetata cu folie alimentara. Pe fundul tavii se pun fursecurile limbi de pisica. Se maruntesc biscuitii digestivi, se adauga untul topit si lichiorul Amaretto. Se...

Citeste continuarea

Desert eclere

Postat de eumimi

Desert eclere

Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2013, 23:59
la 01.05.2013, 00:05
Cred ca este foarte buna!
la 01.05.2013, 00:19
Este este, foarte dulce, racoroasa, cremoasa, siropoata...
la 01.05.2013, 00:25
la 01.05.2013, 11:43

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking