Tarta cu zmeura si mure

Postat de LeBlogPiquant in Prajituri
8 Dec 2010 | 5501 vizualizari
Tarta cu zmeura si mure

Ingrediente

  • 300 g + 4 linguri faina
  • 200 g+ 3 linguri zahar
  • 150 g unt
  • 2-3 linguri de lapte
  • 400 g zmeura
  • 400 g mure
  • 4 linguri amidon
  • 6 linguri smantana
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Se amesteca 300g faina cu 50g zahar, se adauga untul rece si se amesteca pana se obtin firimituri. Se adauga oul si 2-3 linguri de zahar, framantand cat mai putin. Aluatul se lasa la frigider 30minute-1 ora.

Se amesteca fructele cu 150g zahar si 4 linguri de amidon alimentar.

Se intinde aluatul, se aseaza in tava de tarta unsa cu unt, se toarna fructele deasupra.

Se amesteca 4 linguri faina cu 2 linguri zahar, 1 lingurita esenta de vanilie, 1/2 lingurita praf de copt si 6 linguri de smantana. Cu ajutorul unei pungi taiate la un colt, se cadrileaza tarta cu acest amestec.

Se coace la foc mic timp de 30 minute ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura si mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu branza si fructe de padure

Postat de Dya

Tarta cu branza si fructe de padure

Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia.Se presara coaja rasa de lamaie si portocala. Se toarnă apa şi se frământă un aluat...

Citeste continuarea

Tarta cu fructe de padure

Postat de Dya

Tarta cu fructe de padure

Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia. Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios. Se ţine la rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2010, 14:48
Super!
la 08.12.2010, 14:50
la 08.12.2010, 15:13
vai vai vai...imi vine sa musc din ecran
la 08.12.2010, 15:38
rocsi iti pastrez o bucata nu musca ecranul
la 08.12.2010, 15:39
o portie te rog

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking