Tarta de ciocolata fara fund

Postat de Oana in Dulciuri
10 Apr 2009 | 4511 vizualizari
Tarta de ciocolata fara fund

Ciocolata, ciocolata, ciocolata! Foarte buna tarta, cremoasa si gust intens de ciocolata. Daca sunteti amatori, este perfecta :)

Ingrediente

  • 170 g ciocolata amaruie cu 70% cacao
  • 80 g unt
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 30 g faina
    • Mod de preparare

      Se incinge cuptorul la foc mediu. Se unge o forma cu pereti detasabili (24 cm) si se tapeteaza cu hartie de copt (eu am tapetat-o cu faina).

      Se rupe ciocolata bucatele si se topeste impreuna cu untul in bain-marie. Se lasa putin la racit. Se bat ouale cu zaharul si sarea cu mixerul intr-un vas mare pana se obtine o crema inspumata. Se adauga amestecul de ciocolata si se amesteca cu grija la viteza redusa. Deasupra se cerne faina si se incorporeaza in aluat. Se umple forma pregatita si se netezeste suprafata. Se coace 15-20 min la treapta 2-3 pana suprafata se intareste si se simte elastica. Se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma. Dupa ce s-a racit se scoate si se taie felii, se pudreaza cu zahar pudra si optional cu cacao.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata fara fund" nu uita sa-i faci un review.

      Retete asemanatoare

      Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu mere

Postat de Ina

Desert placinta cu mere

Punem faina intr-un vas incapator, formand in centru o gropita in care presaram un praf de sare. Adaugam otetul si 2-3 linguri cu ulei.  Incepem sa adaugam apa rece, putin cate putin,...

Citeste continuarea

Prajitura din albusuri, mac, cacao si nuca

Postat de panacris

Prajitura din albusuri,  mac, cacao si nuca

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2009, 10:11
Asta imi aduce aminte de tarta mea preferata...TARTA CU AFINE cred ca e deliciooasa tarta Oana! Ma intreb cat timp a stat neatinsa pe masa...

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking