Tarta de ciocolata fara fund

Postat de Oana in Dulciuri
10 Apr 2009 | 4532 vizualizari
Tarta de ciocolata fara fund

Ciocolata, ciocolata, ciocolata! Foarte buna tarta, cremoasa si gust intens de ciocolata. Daca sunteti amatori, este perfecta :)

Ingrediente

  • 170 g ciocolata amaruie cu 70% cacao
  • 80 g unt
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 30 g faina
    • Mod de preparare

      Se incinge cuptorul la foc mediu. Se unge o forma cu pereti detasabili (24 cm) si se tapeteaza cu hartie de copt (eu am tapetat-o cu faina).

      Se rupe ciocolata bucatele si se topeste impreuna cu untul in bain-marie. Se lasa putin la racit. Se bat ouale cu zaharul si sarea cu mixerul intr-un vas mare pana se obtine o crema inspumata. Se adauga amestecul de ciocolata si se amesteca cu grija la viteza redusa. Deasupra se cerne faina si se incorporeaza in aluat. Se umple forma pregatita si se netezeste suprafata. Se coace 15-20 min la treapta 2-3 pana suprafata se intareste si se simte elastica. Se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma. Dupa ce s-a racit se scoate si se taie felii, se pudreaza cu zahar pudra si optional cu cacao.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata fara fund" nu uita sa-i faci un review.

      Retete asemanatoare

      Comentarii (1)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cozonac cu iaurt umplut cu nuca, stafide si rahat

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cozonac cu iaurt umplut cu nuca, stafide si rahat

Se pregatesc ingredientele inainte de inceperea lucrului cu o ora, aducandu-le la temperatura camerei. Intr-un pahar, se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand se dizolva. Se lasa 10-15...

Citeste continuarea

Fursecuri ''Zambiti va rog ''

Postat de Constelatialeu

Fursecuri ''Zambiti va rog ''

MAi intai pregatim ingredientele, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron punem untura, zaharul pudra, vanilia bourbon si ouale, amestecam bine, apoi adaugam , nuca, smantana si praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2009, 10:11
Asta imi aduce aminte de tarta mea preferata...TARTA CU AFINE cred ca e deliciooasa tarta Oana! Ma intreb cat timp a stat neatinsa pe masa...

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking