Tarta de ou si parmezan

Postat de marcelas in Aperitive / Garnituri
27 Ian 2010 | 4990 vizualizari
Tarta de ou si parmezan

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200g parmezan ras
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare,
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma tare.
Amestecam parmezanul cu pesmetul, sarea si piperul(sare foarte putina sau chiar deloc, pentru ca parmezanul e destul de sarat). Turnam albusurile batute spuma tare peste amestecul de pesmet si parmezan. Cu o spatula, amestecam totul usor.
Pregatim o tava, pe care o ungem cu putin ulei de masline (sau putem folosi spray non-stick).
Turnam amestecul rezultat in tava si nivelam. Cu o lingura, facem gropite pe suprafata tartei, in care asezam galbenusurile, unul cate unul. Mai radem putin parmezan pe deasupra si dam tarta la cuptorul preincalzit la 360F, pana cand e rumenita frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ou si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu sparanghel si parmezan

Postat de oanapl

Aperitiv tarta cu sparanghel si parmezan

Aluatul: Într-un vas se pun făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ton si cartofi

Postat de oanapl

Aperitiv tarta cu ton si cartofi

Aluatul: Într-un vas se pune făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2010, 10:02
foarte interesanta tarta... bine ai venit in lumea bucatarasilor...
la 28.01.2010, 11:29
Am facut si eu ceva de genul asta, oua rossini se numesc, dar fara pesmet si cu telemea in loc de parmezan. Foarte bun !
la 28.01.2010, 11:43
Un aperitiv foarte gustos. Felicitari ! Bine ai vanit in randul bucatarasilor ! Galbenusurile nu le-ai pus ?
la 28.01.2010, 11:43
bunuta !

ala oancea tu esti fata??? eu am fost convinsa ca esti ....barbat! haha, si ce dragutza esti inca ai parul rosu .
la 28.01.2010, 11:57
Ce tare ! Nu ... nu sunt barbat Si parul nu-i chiar rosu, e un saten mai deschis Nu se vede asa de bine in poza.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking