Tarta picanta cu branzeturi

Postat de Julie in Aperitive / Garnituri
25 Aug 2011 | 3326 vizualizari
Tarta picanta cu branzeturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g unt,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 praf de sare,
  • 250 g faina,
  • 2 linguri apa rece.
  • Umplutura:
  • 150 g branza sarata,
  • 100 g cascaval afumat,
  • 3 oua,
  • 200 g smantana,
  • 100 g sunca,
  • sare, piper alb.

Mod de preparare

Blat:

Se cerne faina intr-un castron, impreuna cu sarea. Se adauga untul si se amesteca cu mainile, pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga galbenusurile, apa si se framanta. Aluatul se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 30 minute.

Umplutura:

Se amesteca smantana cu branza si cascavalul date pe razatoare, sunca taiata cuburi mici, galbenusurile, sare si piper. La final se incorporeaza usor albusurile batute spuma.

Asamblarea:

Se intinde aluatul in foaie subtire, se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, imbracand si marginile. Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita, pentru a evita cresterea neuniforma. Se toarna umplutura si se introduce tarta la cuptor, pentru 35-40 minute.

Tarta poate fi servita atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta picanta cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca cu dovlecei

Postat de caroline

Budinca cu dovlecei

Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoare.Se presara sare si se lasa la scurs 10 minute. Ouale,branza,smantana se amesteca bine intr-un bol.Adaugam dovleceii bine scursi de zeama....

Citeste continuarea

Crochete de cascaval

Postat de simona72

Crochete de cascaval

Laptele se pune la foc cu un praf de sare, eu am folosit vasul zepter. Cind laptele a inceput sa fiarba am turnat grisul in ploaie in timp ce amestecam cu un tel. L-am mai lasat 1-2 minute pe foc,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2011, 09:22
ce bine arata
la 25.08.2011, 09:43
delicioasa
la 25.08.2011, 09:57
place
la 25.08.2011, 09:58
arata super
la 25.08.2011, 13:17
gatesti atat de bine

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking