Tarta Suprema

Postat de Adinuta in Peste
2 Aug 2010 | 6457 vizualizari
Tarta Suprema

Eu in acest moment ma prapadesc de ras... trebuia sa fac ieri tarta, m-am trezit seara ca uitasem sa cumpar ceva. Am fost azi iar. In fine, m-am apucat tarziu, stiu, dar in Polonia e 11,22 deci inca e 1 August :D Super ghinioane am avut cu reteta asta, de la faptul ca am uitat din nou sa cumpar ceva, adica dafin, la faptul ca erau ciudate cantitatile si m-am prins cand faceam, am modificat, imi iesise putina crema, iar am mai facut... apoi cand sa scriu "La multi ani", facusem din smantana lichida cu boia o crema si s-a taiat.... am dres-o cumva, apoi s-a topit si a curs peste tarta :)) intr-un final am scris cu capere si rosii textul... dar cand sa desprind peretii de la tava sa o scot... s-a stricat tava :)) e blocata, nu o pot desface... asta este... Intentia a fost buna, adica m-am chinuit din dragoste (platonica :p) sa iti arat, draga Bucataras, cat te pretuiesc si am ales o tarta sarata, cu somon si hering pentru ca mi-a placut mie basmul acela cu "Sarea in bucate" si raspunsul fetei pentru tata ... deci, nu e perfecta, dar reprezinta o farama din cat te pretuiesc. La multi ani!

Ingrediente

Aluat:

  • 300 grame faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 grame unt
  • 25 grame parmezzano
  • un pic de apa 

  Umplutura:

  • 150 grame somon afumat
  • 150 grame hering afumat
  • 3 oua   
  • 200 ml frisca lichida
  • 70 ml lapte
  • nuscoara
  • piper
  • o frunza de dafin
  • 4 castraveciori mici in otet, de tipul cornichons
  • o lingura de capere in otet

Mod de preparare

Pasul 1: In faina se adauga galbenusurile si untul moale, se amesteca intai cu furculita. Va fi faramicios. Apoi se adauga apa rece, cam 50 ml si se framanta cu mana un aluat moale si elastic. Se pune intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru ora.

Pasul 2: Se pune intr-o tava de tarta sau tort aluatul intins rotund si se urca margini de cam un centimetru pe peretii tavii. Se bate un ou. Eu am pus cam jumatate din oul batut peste aluatul intins in tava, am omogenizat sa fie si pe peretii tavii (adica merginile tartei) si am intepat cu furculita. Se da la cuptor pentru 20-25 minute pana cand aluatul este auriu. Pe la jumatatea timpului de coacere, se apasa aluatul pentru ca se va bomba un pic pe mijloc.

Pasul 3: Se pune laptele la incalzit intr-un vas mic, impreuna heringul afumat, o foaie de dafin si un praf de nucsoara. Cand da in clocot, se inteapa pestele si se mai tine pe foc 2 minute, amestecand usor sa nu se prinda. Pestele nu prea fierbe in lapte pentru ca este putin, mai mult lasa gust in el, de aceea e bine sa in mai invartim de pe o parte pe cealalta. Se scoate apoi pe o farfurie.

Pasul 4: In laptele care continua sa fiarba la foc mic (din care se scoate frunza de dafin) se adauga frisca lichida amestecand continuu si cand da in clocot se ia de pe foc. Se pun doua galbenusuri in oul ramas de la uns aluatul, se bat bine si se toarna in amestecul de lapte si frisca amestecand pe masura ce adaugam pentru a se incorpora bine. Se mai pune piper si nucsoara, dar sare deloc, pentru ca pestele este sarat.

Pasul 5: In tava, peste aluatul aurit se aseaza heringul si somonul taiat, se pun caperele si feliute de castraveciori, apoi crema cu ou si se da la cuptor, pe treapta 3, inca 30-35 minute. Se face aurie, crusta usor crocanta... gustul este diviiin :) crema de lapte un pic dulce merge foarte bine cu pestele inca putin sarat si capere si castravetii acrisori. Sper sa va placa!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Suprema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (86)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de peste cu curry

Postat de cristeena20

Reteta de peste cu curry

Iata cum se prepara Reteta de peste cu curry Folositi fileuri de peste de preferinta fara oase (eu am ales biban de Nil -felii)-condimentam putin cu sare si piper Punem la calit in ulei de...

Citeste continuarea

Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti

Postat de cristeena20

Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti

Alegem doua bucati groase de cod bacalhau (codul care a fost sarat si uscat, apoi inmuiat in apa rece pentru 2-3 zile, schimband mereu apa). Eu am avut gata inmuiate in apa si congelate, deci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2010, 00:43
mai pun poze maine, ca acum nu ma tine sa mai aleg inca o data "LA MULTI AN!"
la 02.08.2010, 00:43
bravo.Adina....bucataras va aprecia cu siguranta intentia ta
la 02.08.2010, 00:46
super adinutace pot sa mai zicsi 5 furcu mari
la 02.08.2010, 00:49
eluta da tucum de nu dormi si stai asa in umbra ce cine astepti?ceva sampanie cred
la 02.08.2010, 00:54
Nadina eu pun marfa pe rafturi si fac acte,ca am fost dupa marfa si trebuie sa-i las totul in regula vanzatoarei pt dimineata

Vezi toate comentariile (86)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking