Tartine cu dulceata de capsuni

Postat de alba_zori in Dulciuri
4 Mai 2012 | 3179 vizualizari
Tartine cu dulceata de capsuni

Si iarasi tarta cu capsuni,mai mici si mai mari,de orice marime,nu ma pot satura de cat de bune sant,deci postez din nou reteta cu cateva modificari ca sa iasa si mai bune,m-am jucat un pic dar am si gustat,sant extraodinare, si merita facute de multe multe ori,deci pofta mare!

Ingrediente

  • -un ou marisor si proaspat.
  • -100 gr zahar pudra.
  • -pireu de coaja de lamaie dulce.
  • -esenta de vanilie sau pastaie.
  • -2 linguri de lichior de capsuni.
  • -250 gr faina 00.
  • -o lingurita de praf de copt.
  • -50 ml ulei.
  • -dulceata de capsuni.
  • -zahar pudra.

Mod de preparare

Incep si eu pregatirea tartelor cu gandul ca vor fi delicioase si ca nu ma voi putea abtine de la mancat de bune ce vor fi, deci cu placere si rezultatul la urma depaseste asteptarile mele.

Deci am pregatit un bol in care am pus 100 gr zahar pudra dat prin sita, am amestecat oul, vanilia, coaja de lamaie in pireu (facut din coaja de lamaie si zeama ei si cu mult zahar, cat ajunge sa nu fie amar, este totul dupa gust, fiert cateva minute zeama si facut cu blenderul pireu). Deci am amestecat bine, apoi am adaugat lichiorul, faina, praful de copt si la urma uleiul. Am facut o mingiuta care am dat-o la frigider invelita in folie transparenta pentru 30 de minute.

Dupa ce a trecut acest timp, am intins-o pe masa de lemn infainata un pic, am intins-o uniform si destul de subtire. Am pregatit formele de tarte cu ulei si faina tapetate, apoi am format cercuri cu rotela destul de mari ca sa incapa in forme si am asezat cu grija. Am facut gaurele cu furculita ca sa nu se umfle la copt si am asezat o foita de hartie de copt cu orez ca sa tina greutatea. Am dat la cuptorul preincalzit 180 de grade 10-15 minute, apoi am dat jos hartia cu orezul si am mai lasat la cuptor vreo 5 minute aproximativ ca sa prinda un pic de culoare.

Am scos din cuptor, am pus si dulceata in forme si am pregatit si gratelele ca si biscuitii. Am uns cu un pic de lapte deasupra, apoi i-am dat la cuptor cateva minute pe o hartie de copt, i-am scos si asezat pe tarte. Am pudrat cu zahar pudra si..am si gustat. sunt extraordinar de bune, nu m-as satura de mancat, dar le ascund pana maine, vreau si maine sigur si poimaine si tot asa.

Am facut si o tarta separat, am refacut tot de la inceput numai pentru o tarta, se vede in foto, pot participa la concursuri nu..

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz

Postat de ctlina

Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz

Incalziti cuptorul la 180°C. In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale cu zaharul tos si vanilat. Adaugati treptat branza, laptele, faina amestacata cu prraful de copt...

Citeste continuarea

Budinca bicolora

Postat de Pungasa_Rogue

Budinca bicolora

Pentru budinca de vanilie se pune intr-un vas amidonul si se dilueaza cu putin lapte. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca. La fel se pregateste si budinca de cacao (cu ingredientele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2012, 21:44
tare dragalase
la 04.05.2012, 21:46
Ce dragute sunt!
la 04.05.2012, 21:49
buneee
la 04.05.2012, 21:52
vreau si eu una!!!
la 04.05.2012, 21:52

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking