Tartine cu salata din piept de pui, ciuperci si telina

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
27 Ian 2013 | 14643 vizualizari
Tartine cu salata din piept de pui, ciuperci si telina

Ingrediente

Pentru 10 tartine:
  • 1 ou
  • 2 linguri osanza solida
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 350 gr faina
  • sare
Pentru salata:
  • 1 Kg piept de pui dezosat
  • 450 gr ciuperci conservate
  • 1 telina medie
  • 4-5 graunti de usturoi
  • 1 galbenus
  • ulei
  • sare
  • 1 lingurita mustar cu hrean

Mod de preparare

Pentru aluat eu am pus ingredientele, mai putin faina in bolul pentru mixer si am mixat, apoi am pus treptat faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Cand se intareste aluatul, scoatem mixerul si framantam cu mana pana la inglobarea intregii cantitati de faina.

Lasam aluatul la rece 30 de minute  dupa care ungem formele de briose sau ce avem, asezam aluatul in ele si coacem la 180 grade pentru maxim 20 minute.

Ies destul de sfaramicioase si crocante.

Pentru salata fierbem pieptul de pui in apa cu sare, apoi il scurgem, il lasam la racit si il tocam cubulete.

Ciupercile scurse se toaca marunt, iar telina se da pe razatoarea mare. Amestecam totul intr-un bol.

Din galbenusul de ou, mustar, usturoiul pisat bine si ulei facem o maioneza pe care o amestecam cu pieptul de pui. Potrivim de sare si umplem tartinele. 

Sunt foarte potrivite ca aperitive si de efect!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu salata din piept de pui, ciuperci si telina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (56)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv oua scotiene

Postat de rocsi_1612

Aperitiv oua scotiene

Intr-o cratita puneti niste apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati 4 oua si le lasati sa fiarba 4 minute si jumatate. Dupa ce ouale au fiert, le treceti pe sub...

Citeste continuarea

Budinca de paste cu carne si ciuperci

Postat de merisor67

Budinca de paste cu carne si ciuperci

Punem in vasul multicookerului apa cu o lingurita de sare si setam programul FRY pentru 10 minute, apoi adaugam pastele, inchidem capacul si setam programul RICE/PASTA. Intre timp preparam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2013, 12:34
Buna salata asta,chiar prea buna!
la 27.01.2013, 12:41
delicios
la 27.01.2013, 12:41
la 27.01.2013, 12:41
Buni, chiar a fost buna!
la 27.01.2013, 12:42
Lavinia
Angy

Vezi toate comentariile (56)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking