Tartute ciupercite

Postat de epurasha2bb in Pizza
8 Oct 2010 | 3731 vizualizari
Tartute ciupercite

dupa tarta bucatarsului miha cu galbiori numai ca eu mai econoama am facut cu ciuperci champignion :))) din alea scumpe astept sa ma serveasca miha! nu am avut nici patrunjel, nici faina neagra asa ca e altfel gustul, dar au fost bune si astea, ca prea imi plouase in gura la galbiorii mihaelei...

Ingrediente

  • 3 linguri ciuperci champignion din borcan(din lipsa acuta de galbiori)
  • marar verde proaspat(din lipsa de patrunjel)
  • 75 g faina alba(din lipsa de faina neagra)
  • 2 graunti de usturoi
  • 1/2 ceapa
  • 1 varf cutit unt
  • putina apa calda
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita ulei
  • un praf de sare
  • 1 praf de zahar
  • putin cimbru uscat
  • 1 ficatel de pui gatit

Mod de preparare

Am pregatit aluatul din faina in care am adugat drojdia inmuiata in putina apa calduta, o cescuta mica, in care topisem si zaharul si sarea, apoi am adaugat si uleiul si untul si am framanatat. Nu l-am mai lasat la dospit, l-am intins cu sucitorul si am decupat mini discurile pentru tarte direct cu forma de tarte. Apoi am presat cu degetele si am impins bine aluatul catre margini ca sa ia forma ondulata de pe margine. Apoi am trecut la taiat ceapa marunt, la fel usturoiul(aici deja aveam lacrimi in ochi) , apoi am adaugat ciupercile scurse si am pus totul la calit in putin ulei. Am dat cu un praf de sare si putin cimbru uscat si apoi am scurs uleiul, le-am lasat sa se raceasca putin si am umplut tartutele. Am pus cascaval cubulete deasupra si am bagat la cuptor ca clocotea pofta in mine! Apoi am scos si am presarat marar, am facut repede poza si am trecut la infulecat! Delicios!

*pe una din tartute pe care am facut-o pt.Teo care nu papa ciuperci, am pus un ficatel gatit ieri si tocat marunt de tot, apoi cascaval deaupra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartute ciupercite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza vegetariana cu blat de zucchini, preparata la tigaie

Postat de Bucataras

Pizza vegetariana cu blat de zucchini, preparata la tigaie

Da dovleceii pe razatoare si stoarce excesul de lichid. Amesteca intr-un castron dovleceii cu oul, faina, semintele si condimentele. Transfera compozitia intr-o tigaie cu ulei incins si...

Citeste continuarea

Pizza Margherita

Postat de comanligia

Pizza Margherita

Incepem sa preparam coca astfel: Intr-un bol se pune faina si sarea,apoi intr-un alt bol mic se desface drojdia cu putina apa calduta si zaharul. Se lasa pentru cateva minute la crescut.Se toarna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2010, 12:18
primaaa
f frumoase sunt si uite am furat una
saru'mana pt masa
la 08.10.2010, 12:22
sa cresti mare!
la 08.10.2010, 12:24
Bune si cu "sampinioane"
la 08.10.2010, 12:54
foarte dragutze asa micute
la 08.10.2010, 13:01
f simpatice si buneee 5f

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking