Tartute ciupercite

Postat de epurasha2bb in Pizza
8 Oct 2010 | 3734 vizualizari
Tartute ciupercite

dupa tarta bucatarsului miha cu galbiori numai ca eu mai econoama am facut cu ciuperci champignion :))) din alea scumpe astept sa ma serveasca miha! nu am avut nici patrunjel, nici faina neagra asa ca e altfel gustul, dar au fost bune si astea, ca prea imi plouase in gura la galbiorii mihaelei...

Ingrediente

  • 3 linguri ciuperci champignion din borcan(din lipsa acuta de galbiori)
  • marar verde proaspat(din lipsa de patrunjel)
  • 75 g faina alba(din lipsa de faina neagra)
  • 2 graunti de usturoi
  • 1/2 ceapa
  • 1 varf cutit unt
  • putina apa calda
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita ulei
  • un praf de sare
  • 1 praf de zahar
  • putin cimbru uscat
  • 1 ficatel de pui gatit

Mod de preparare

Am pregatit aluatul din faina in care am adugat drojdia inmuiata in putina apa calduta, o cescuta mica, in care topisem si zaharul si sarea, apoi am adaugat si uleiul si untul si am framanatat. Nu l-am mai lasat la dospit, l-am intins cu sucitorul si am decupat mini discurile pentru tarte direct cu forma de tarte. Apoi am presat cu degetele si am impins bine aluatul catre margini ca sa ia forma ondulata de pe margine. Apoi am trecut la taiat ceapa marunt, la fel usturoiul(aici deja aveam lacrimi in ochi) , apoi am adaugat ciupercile scurse si am pus totul la calit in putin ulei. Am dat cu un praf de sare si putin cimbru uscat si apoi am scurs uleiul, le-am lasat sa se raceasca putin si am umplut tartutele. Am pus cascaval cubulete deasupra si am bagat la cuptor ca clocotea pofta in mine! Apoi am scos si am presarat marar, am facut repede poza si am trecut la infulecat! Delicios!

*pe una din tartute pe care am facut-o pt.Teo care nu papa ciuperci, am pus un ficatel gatit ieri si tocat marunt de tot, apoi cascaval deaupra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartute ciupercite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

Postat de AlexTeacher

Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

1.        Intr-un kilogram de faina 000 pune o lingura cu varf de sare grunjoasa si 10g de zahar (un varf de lingura) si amesteca bine. 2....

Citeste continuarea

Ciabatta "Caprese"

Postat de licurici_lra

Ciabatta "Caprese"

Am taiat painea in 4 bucati, mozzarella si rosia rondele, iar frunzele de busuioc le-am rupt in bucati mai mici. Am pus ulei de masline pe fiecare bucata de paine, apoi busuiocul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2010, 12:18
primaaa
f frumoase sunt si uite am furat una
saru'mana pt masa
la 08.10.2010, 12:22
sa cresti mare!
la 08.10.2010, 12:24
Bune si cu "sampinioane"
la 08.10.2010, 12:54
foarte dragutze asa micute
la 08.10.2010, 13:01
f simpatice si buneee 5f

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking