Terina din vin alb dulce cu zmeura , capsuni si fructe de padure

Postat de nico15 in Dulciuri
14 Apr 2013 | 3353 vizualizari
Terina din vin alb dulce cu zmeura , capsuni si fructe de padure

Ingrediente

  •  6 foi de gelatina, inmuiata in 75 de ml de apa rece,
  • 500 ml vin alb dulce,
  • 1 lamaie,
  • 1 pastaie de vanilie,
  •  1/2 de portocala
  • 200 g de capsuni mici,
  • 225 g de zmeura,
  • 200 g  de coacaze  negre,
  • 100 g de mure,

Mod de preparare

 1. Spalati si pregatiti fructele.

2. Intr-o cratita(oala) puneti foile de gelatina inmuiata impreuna cu apa si incalziti pana cand gelatina s-a dizolvat, doar incalzita nu o fierbeti.

Amestecati aceasta substanta in vin si adaugati si zeama de lamaie precum si semintele de la pastaia de vanilie.

3. Puneti lichidul intr-un recipient sa se raceasca si in acest timp aranjati fructele amestecate pe fundul formei de silicon punem un rand de fructe amestecate dupa care punem ½ din cantitatea de lichid si dam la frigider pentru 45 de minute. Dupa expirarea timpului verificam daca s-a intarit si daca este in regula se adauga fructele ramase si deasupra restul de lichid si se va da iarasi la frigider pentru cateva ore.

4. Terina noastra va avea doua randuri. Cand scoatem terina, vom scufunda forma in apa calduta, dupa care ne vom ajuta de un cutit sa o scoatem din forma, se-ntoarce cu ajutorul farfuriei. Se taie in felii si se serveste cu fructe, inghetata sau un pahar de sampanie.

 Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina din vin alb dulce cu zmeura , capsuni si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura pufoasa cu crema de branza

Postat de momo121

Prajitura pufoasa cu crema de branza

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, iar galbenusurile le batem cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul, punem crema de branza, zeama de lamaie si esenta de...

Citeste continuarea

Desert Cruffins

Postat de deyutzky

Desert Cruffins

Punem intr-un bol faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam laptele caldut. In laptele caldut adaugam 1 lingurita zahar tos si drojdia. Amestecam putin pana cand drojdia se dizolva si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2013, 16:31
Delicioasă!
la 14.04.2013, 18:31
bun
la 14.04.2013, 19:51
Arata super! Si delicioasa, nu mai discutam!
la 14.04.2013, 20:59
la 15.04.2013, 09:18

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking