Tocana de ardei copti cu ceafa afumata

Postat de merisor67 in Porc
8 Mar 2013 | 3214 vizualizari
Tocana de ardei copti cu ceafa afumata

Este o tocanita dulce picanta pe care o fac foarte des toamna cand se coc ardeii, dar si iarna cu proviziile de la congelator. Eu obisnuiesc sa pun ardeii copti la congelator in sucul propriu.

Ingrediente

  • 300 gr ceafa de porc afumata
  • 350 gr ardei copt congelat
  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 capatana usturoi
  • 200ml suc de rosii cu ardei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • 500 ml apa
  • 2 linguri faina
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Feliem ceafa si o punem la fript pe grill.

Curatam ceapa si o taiem julien.

Curatam morcovul si il taiem rondele.

Usturoiul curatat il taiem in bucati mici.

Punem intr-un vas pe foc moale uleiul la incins, adaugam ceapa si picuram putina apa.

Amestecam de cateva ori apoi adaugam morcovul si apa calduta, apoi acoperim si lasam legumele la inabusit cateva minute, adaugam feliile de ceafa, usturoiul, asezonam cu sare asi condimentele si adaugam restul de apa.

Lasam pe foc  pana se patrunde morcovul dupa care adaugam ardeiul taiat si sucul de rosii, acoperim si mai lasam 10 minute pe foc.

Intr-un vas diluam faina cu putina apa apoi o punem peste tocanita si amestecam repede sa se omogenizeze.

Mai tinem pe foc pana se ingroase faina, mestecand continuu, apoi stingem focul si adaugam patrunjel tocat.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ardei copti cu ceafa afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmale cu varza acra

Postat de mihaelar63

Sarmale cu varza acra

Varza acra se desareaza in apa rece daca este cazul. La mine nu a fost pentru ca eu nu folosesc sare in exces la murare. Se scoate frunzele de pe capatana. Fiecare...

Citeste continuarea

Oua in cuib de ciuperci cu carne

Postat de simona72

Oua in cuib de ciuperci cu carne

Spalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Incingem o tigaie wok adaugam 1-2 linguri ulei de masline si punem ciupercile la foc iute. Agitam tigaia(in loc de a amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2013, 15:16
vin la masa merisor
la 08.03.2013, 15:16
Merisor, eu sunt prima ...si ultima
la 08.03.2013, 15:16
Guritaaaaaaaa (
la 08.03.2013, 15:18
am venit si eu la masa
la 08.03.2013, 15:20
Fetelor, va astept ca abia am ridicat-o de pe foc

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking