Tocană de berbecuț

Postat de panacris in Oaie
27 Ian 2013 | 5951 vizualizari
Tocană de berbecuț

O mâncare sățioasă și gustoasă!

Ingrediente

  • pulpă de berbecuț cca. 1000 g,
  • ceapă roșie 3 bucăți,
  • ardei grași 3 bucăți,
  • ardei kapia copt 3 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • cimbru,
  • foaie de dafin,
  • vin alb demisec cca. 250 ml.,
  • usturoi 6 căței.

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se taie grosier și se pune la dinstiut/călit, în puțin ulei și apă, cca. 5 minute acoperit. După ce a devnit translucidă ceapa, se adaugă ardeii tocați mărunt, lăsându-se la călit cca. 5 minute acoperit la foc mic. Între timp carnea se curăță, se spală, se taie în bucăți mai mari și se adaugă la amestecul de ceapă și ardei. Se asezoneaza de sare, piper și mirodenii, se completează cu cca. 300 ml apă și se lasă la fiert, acoperit, cca. 30-40 de minute la foc mediu. Spre finalul fierberii se adaugă vinul și se mai lasă să clocotească cca. 10 minute. Între timp se curăță usturoiul, se toacă mărunt și se adaugă după ce s-a oprit focul, amestecându-se ușor până ce se înglobează în tocană. Se servește fierbinte după gust cu mămăliguță, piure de cartofi sau, în cazul nostru cu găluște din cartofi și murături de sezon. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de berbecuț" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de berbecut cu cartofi

Postat de mihaelar63

Tocana de berbecut cu cartofi

 Legumele se curata si se spala. Carnea se taie in portii mari. Ceapa se taie marunt. Se maruntestesc rosiile. Ardeii se taie cubulete. Sarati carnea  de...

Citeste continuarea

Navarin – tocana frantuzeasca de berbecut la slow cooker Crock-Pot

Postat de Ksenya

Navarin – tocana frantuzeasca de berbecut la slow cooker Crock-Pot

Carnea o asezonam cu sare si piper, stropim cu ulei, amestecam totul si dam la cuptor pentru 40 minute la 160 grade C sau se poate rumeni si in tigaie. Alegeti metoda care va place....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2013, 16:03
Cum ar zice Vladimir, asta da mâncare sănătoasă Mămăligă şi viteză la lingură, asta-i trebuie.
Îmi place şi farfuria
la 27.01.2013, 16:04
Mancare romaneasca in farfurie romaneasca!
la 27.01.2013, 16:06
Si noi am papat pastrama la ceaun , cu mamaliguta
Da' n-am avut farfurie de lut Buna mancarica
la 27.01.2013, 16:18
ce bine arata acolo in farfurie
la 27.01.2013, 16:21
foarte bun

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking