Tocană de cartofi cu roșii, rucola și busuioc

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
23 Apr 2013 | 4291 vizualizari
Tocană de cartofi cu roșii, rucola și busuioc

Dacă vreți să duceți banala tocană de cartofi la un nou nivel, această rețetă v-ar putea fi de folos.

Ingrediente

  • 500 grame cartofi albi, curățați și tăiați cuburi
  • 1 zucchini, tăiat longitudinal în 2 apoi tăiat rondele
  • 100 grame ciuperci, tăiate în 4
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 20 grame muguri de pin
  • 100 ml lapte degresat
  • 70 de grame mix de rucola cu salată
  • 6 roșii cherry tăiate în 2
  • 10 frunze de busuioc proaspăt
  • 30 grame parmezan ras

Mod de preparare

Cartofii se fierb în apă cu sare 20 de minute. 

Zucchini se călește împreună cu ciupercile într-un wok, cu puțin ulei pentru 4-5 minute. Se sărează și se piperează. 

Mugurii de pin se prăjesc într-o tigaie cu puțin ulei până prind culoare. 

Cartofii se pasează. 

Se încălzește laptele și se adaugă peste cartofi. Se adaugă roșiile, zucchini, ciupercile și mixul de rucola. Se amestecă, se adaugă busuiocul și parmezanul. Se sărează și se piperează, dacă mai este nevoie. 

La final se adaugă mugurii de pin

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de cartofi cu roșii, rucola și busuioc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta sarata cu zucchini

Postat de timea

Placinta sarata cu zucchini

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml lapte caldut si lasam la dospit 10 minute.  Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu branza si rosii

Postat de Ina75

Ardei umpluti cu branza si rosii

PASUL 1 Incalzim cuptorul. PASUL 2 Taiem ardeii in jumatate pe lungime si le curatam semintele. PASUL 3 Sfaramam branza. PASUL 4 Taiem rosiile in cubulete. PASUL 5 Amestecam rosiile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2013, 15:36
Bunaa!! Ce bine arata!!
la 23.04.2013, 15:45
...buna trebuie sa fie!!!
la 23.04.2013, 15:48
wow...ce culori si ce gust tre sa aiba!!super buna!!!
la 23.04.2013, 15:53
Rucola n-am mancat,ca de,sunt leoaica,mai usurel cu frunzele...
la 23.04.2013, 16:03
imi place tot ce ai pus acolo!!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking