Tocana de iarna

Postat de Sim0naWorld in Conserve
18 Sep 2012 | 6160 vizualizari
Tocana de iarna

Din categoria: ce a mai gatit mama :)) Binenteles cu ajutorul meu, ca doar na.. cineva trebuie sa curete si sa toate legumele :P Am reusit sa fac doar cateva poze cu telefonul... nu foarte reusite din pacate

Ingrediente

  • 3 kg gogosari
  • 1 kg ceapa alba
  • 0,5 kg morcov
  • 400 g pasta de tomate
  • 500 ml ulei floarea soarelui
  • 200 g orez
  • 2 linguri zahar
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Legumele se spala si se toaca in bucati potrivite. Orezul se fierbe pe jumatate.

Legumele tocate se pun la calit in ulei. Cand si-au schimbat putin culoarea se adauga si orezul, iar cand sunt aproape gata se pune pasta de tomate. Se fierbe cat este necesar (aici ne-am dat la vorba si.. nu mai stiu cat).

Cand tocana este gata, se pune in borcane care se sigileaza, apoi se pun intr-o tava la cuptor. Se lasa sa "fiarba" 10 minute, la foc mic. Noi le-am lasat pana a doua zi in cuptorul inchis, sa se raceasca treptat, apoi.. le-am depozitat fiecare pe unde a putut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

Postat de mirela0911

Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lgt rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine...

Citeste continuarea

Tocana de dovlecei si fasole verde pentru iarnă

Postat de merisor67

Tocana de dovlecei si fasole verde pentru iarnă

Mai întâi curățăm și spălăm legumele și le tocăm ca pentru o tocană obișnuită. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, dar nu de tot, doar o idee, nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2012, 22:49
Prima....apreciez o mancare buna si gustoasa....imi place
la 18.09.2012, 22:50
Daaaa, asta imi place si mie tare mult!
la 18.09.2012, 22:57
la 18.09.2012, 23:11
Ahhhhh ce bun bunutz ati facut
iar pozele sunt apetisante rau
la 18.09.2012, 23:33

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking