Tocana de legume pt iarna

Postat de burdulea56 in Conserve
4 Oct 2010 | 74144 vizualizari
Tocana de legume pt iarna

Imi place tare mult tocana de legume, in post cu paine prajita, e nelipsita in fiecare toamna din camara, langa zacusaca, gemuri, muraturi si compoturi.

Ingrediente

  • 2 kg gogosari,
  • 1 kg ardei gras,
  • ½ kg ceapa,
  • 1,1/2 kg rosii,
  • ½ l ulei,
  • 1 kg morcovi,
  • 250 g orez,
  • sare neiodata,
  • piper boabe,
  • foi de dafin,
  • 1 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare


 

Mod de preparare: se curata morcovii, se spala se pun la fiert in apa cam 20-25 minute. Intre timp fierbeti orezul cam 10-15 minute, il clatiti cu apa rece, il strecurati, il dati deoparte. Se spala si se curata gogosarii si ardeii de seminte, se dau prin masina sau se taie bucatele mici(eu i-am taiat bucatele). Ceapa se curata, se spala, se razuieste pe razatoarea cu gauri mari. Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, lasam la calit la foc mic 30 minute. Adaugam gogosarii si ardeii, rosiile zdrobite cu blenderul, piperul, dafinul, sare, se continua fierberea cam 2 h si 30 minute, pana se inmoaie bine legumele, dar nu uitam sa amestecam mereau sa nu se lipeasca de oala. Adaugam morcovii fierti deja si razuiti, apoi orezul fiert si clatit cu apa rece, patrunjelulverde tocat  Fierbem cam 15 minute, stingem focul si punem tocana in borcane cu capace filetate pe care le-am spalat intre timp si le-am sterilizat  in cuptor. Pt siguranta conservei, eu pun borcanele in tava de la aragaz, pun apa calda in tava, apoi cand fierbe apa din tava las borcanele la cuptor la foc mic timp de 30-45 minute, dupa care stingem cuptorul si lasam borcanele acolo sa se raceasca. A doua zi se depoziteaza in camara. M-am ales cu 7 borcane de 750 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume pt iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

Postat de mirela0911

Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lgt rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine...

Citeste continuarea

Paste cu legume si costita afumata

Postat de AdrianUdrea

Paste cu legume si costita afumata

Costitele afumate, portionate mai mici, se spala bine si se fierb in doua ape. Prima apa se inlatura dupa doua-trei clocote, apoi costitele se spala si se pun din nou la fiert in apa cat sa fie...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 04.10.2010, 21:34
e tare buna..si noi facem ca in post ne prinde foarte bine si nu numai...dak intr-o zi nu ai timp sa gatesti scoti un borcan si papi
la 04.10.2010, 21:39
cred ca nu stau toata iarna la tine Lenutica, ma duc si la Rocsi.................
la 04.10.2010, 21:40
vino medi k mie mi-a iesit in jur de 50 de borcane am ..noi mai mult trimitem pachetel la fratele meu in italia
la 04.10.2010, 21:47
ioi ce buna trebuie sa fiedar se tine ...asa cu orez?nu fermenteaza?
la 04.10.2010, 21:52
foarte buna

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking