Tocana de legume pentru iarna

Postat de adela1981 in Conserve
22 Aug 2012 | 7627 vizualizari
Tocana de legume pentru iarna

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 7-8 borcanase de 330:
  • 600 gr ardei kapia rosu
  • 500 gr ardei gras galben
  • 400 gr ceapa
  • 350 gr morcovi
  • 100 gr telina
  • 100 gr patrunjel
  • 500 gr rosii
  • 300 ml bulion
  • 100 gr orez
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 frunza dafin
  • frunze de telina si patrunjel tocat
  • 300 ml ulei

Mod de preparare

In primul rand pregatim legumele, curatam, spalam si tocam. Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie marunt, patrunjelul si teline se da pe razatoare (pe ochiul mare), ardeii se taie cubulete si rosiile se decojesc si se taie in cubulete. Punem la calit ceapa in ulei si adaugam radacinoasele (morcov, patrunjel si telina).

Dupa ce s-au inmuiat, adaugam ardeii si lasam la calit pana ce se inmoaie si acestia. Apoi adaugam, rosiile, bulionul si condimentele ( sare, piper si foi de dafin ) Lasam sa fiarba pana ce scade si iasa uleiul deasupra. Orezul se fierbe doar pe jumatate,  separat in apa  cu sare, apoi adaugam la tocana de legume, impreuna cu verdeturile tocate si mai lasam vreo 10-15 min. Se introduce in borcane, se fileteaza capacul si se aseaza intr-o cratita cu apa calduta. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se fierbe la foc incet sau in cuptorul aragazului. Se depoziteaza in locuri racoroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

Postat de mirela0911

Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lgt rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine...

Citeste continuarea

Paste cu legume si costita afumata

Postat de AdrianUdrea

Paste cu legume si costita afumata

Costitele afumate, portionate mai mici, se spala bine si se fierb in doua ape. Prima apa se inlatura dupa doua-trei clocote, apoi costitele se spala si se pun din nou la fiert in apa cat sa fie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2012, 00:23
ce bunatate...
la 23.08.2012, 00:50
foarte buna!
la 23.08.2012, 08:31
Delicioasa la iarna!
la 23.08.2012, 09:01
bun bun
la 23.08.2012, 09:02
primim tot ce e pentru iarna
ca "iarna nu-i ca vara"

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking