Tocana de legume (reteta usoara)

Postat de vero_closca in Zacusca
26 Aug 2010 | 18763 vizualizari
Tocana de legume (reteta usoara)

este o reteta foarte usoara si gustoasa! va scriu cantitatile pe care le folosesc eu atunci cand fac aceasta reteta pt iarna!

Ingrediente

  • 1 galeata rosii curatate de pielita si taiate felii
  • 1 galeata ardei taiati cubulete mai mari
  • 1 galeata vinete taiate cuburi
  • 1/2 galeata ceapa taiata pestisori
  • 1/4 galeata morcovi taiati rondele
  • 1/2 galeata dovlecei taiati cubulete
  • 1 legatura frunze si tulpini de telina
  • 5 ardei iuti(optional) taiati rondele
  • 5 capatani usturoi (optional)taiati feliute
  • 1 lingura piper macinat
  • 10 linguri sare
  • 1 cana zahar
  • 1 l ulei

Mod de preparare

se incalzeste uleiul intr-un tuci mare si se pune ceapa sa se caleasca.cand devine sticloasa se pune ardeiul si morcovul si se calesc putin impreuna.apoi se adauga vinetele si dupa 5 minute,dovleceii .cand se patrund putin se pun rosiile.se lasa sa fiarba pe foc mediu amestecand mereu ca sa nu se prinda.se adauga apoi telina,ardeiul iute,usturoiul,sarea,piperul si zaharul.se fierbe pana scade iar uleiul se ridica deasupra. se toarna fierbinte in borcane spalate si uscate bine asezate intr-un vas de inox,se pun capacele,se aseaza cu gura in jos si se acopera cu raturi groase.a doua zi se sterg borcanele cu o carpa umeda si se aseaza in camara.rezista si 2-3 ani!

pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume (reteta usoara)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Zacusca cu ghebe

Postat de Dya

Zacusca cu ghebe

Cuipercile se spala foarte bine, cu apa rece, pana ce aceasta din urma ramane perfect curata.Le asezam apoi intr-o oala mare, adaugam apa atat cat sa le acopere usor si le fierbem bine. Le scurgem...

Citeste continuarea

Zacusca de vinete cu ciuperci

Postat de ianculubita

Zacusca de vinete cu ciuperci

Toate legumele curatate, spalate, ceapa si ciupercile taiate marunt, ardeiii si vinetele coapte curatate de coaja si puse pe un plan inclinat sa se scurga, rosiile date la blender apoi incepem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2010, 11:05
extraordinar mod de preparare. imi plac mult mincarurile facute in ceaun
la 26.08.2010, 11:14
si ajutoare ai avut....si ai factu si multa...super
la 26.08.2010, 11:43
Superb arata si ce cantitati ati facut
la 26.08.2010, 12:49
5 furculite, arata demnetial si la cazan...are un gust.
la 26.08.2010, 13:51
Ai un cazan......sa-ti traiasca!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking