Ingrediente
- 1 pui (daca se poate de casa e si mai bine)
- 1 ceapa mare
- 1 lingurita boia
- sare, piper
- 3 lg faina
- lapte, smantana
- patrunjel
Mod de preparare
Se spala puiul bine si se transeaza. Eu am avut de data aceasta pui din magazin. Am folosit din el pulpele, aripioarele si pieptul.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei cateva minute. Se pun bucatile de carne si se calesc si acestea pe ambele parti. Se pune boiaua, se amesteca repede si se adauga apa in functie de cat sos doriti. Se lasa sa fiarba. In timp ce fierbe se pune si sare dupa gust.
Intr-o farfurie se pune faina si se omogenizeaza cu laptele. Cand furculita intra usor in carne, se face focul mic si se toarna amestecul de lapte cu faina peste carne, amestecand repede sa nu faca cocoloase. Se lasa pe foc sa mai fiarba pana se ingroasa putin iar la sfarsit se adauga 1-2 lg smantana. Se presara patrunjel. In farfurie fiecare poate sa-si puna piper. Eu nu am pus in cratita pt.copii.
Se serveste doar cu mamaliga!!! (cel putin eu nu percep tocana de pui fara mamaliga).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|