Tocana de vinete cu orez basmati

Postat de cristina1985 in Mancaruri de post
13 Iul 2019 | 4961 vizualizari
Tocana de vinete cu orez basmati

Ingrediente

  • 1,2 kg vinete
  • 2 cepe mari
  • 4 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 1 lg boia dulce
  • 1 lg pasta de rosii
  • 1 lg-ta boia iute
  • ulei
  • 2 foi dafin
  • 800 ml apa
  • 12 lg orez basmati (4lg /portie)

Mod de preparare

Vinetele se spala, se taie cubulete, se sareaza si se lasa cateva minute. Rosiile se rad pe razatoare.

Cepele se curata, se taie marunt, se calesc si se adauga condimentele. Se pune apa (800 ml), sarea si rosiile rase (cojile se arunca) si se fierb 20 minute, din momentul in care da in clocot.

Vinetele se scurg in palma, se calesc in putin in ulei si se pun in tava de cuptor ( unsa cu ulei). Se toarna amestecul de ceapa cu condimente si apa.Se introduce in cuptorul preincalzit, timp de 30 minute la foc mare, pana fierbe, apoi se reduce focul. Se adauga usturoiul tocat marunt si frunzele de dafin. Se mai lasa 20 minute si se mareste flacara, pana se ingroasa sosul.

Orezul basmati se fierbe separat 15 minute, din momentul in care fierbe apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vinete cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gulioare umplute cu orez si ciuperci

Postat de anuta

Gulioare umplute cu orez si ciuperci

Se spala guliile se curata bine apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza miezul ajutandu-ne de o lingurita. Se pune o craticioara cu apa si un praf de sare pe foc...

Citeste continuarea

Orez cu mazare si porumb

Postat de MotanLaOale

Orez cu mazare si porumb

Orezul se fierbe in apa cu sare si se scurge. Mazarea se fierbe si se scurge. Porumbul se pune la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita, se pune uleiul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2019, 20:37
la 13.07.2019, 20:40
la 13.07.2019, 21:13
la 13.07.2019, 21:52
Multumesc!
la 14.07.2019, 13:06
Buna!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking