Tocana greceasca

Postat de Onesta in Mancaruri de legume
3 Noi 2011 | 5869 vizualizari
Tocana greceasca

Nu stiu de ce se numeste asa , ca doar si ale noastre sunt cam la fel , dar asa am gasit-o intr-o carte de profil si m-am conformat ...

Ingrediente

  •  400 g carnati afumati
  •  2 ardei gogosar
  •  1 ardei capia verde
  •  1 ardei gras rosu
  •  1 ardei iute
  •  3 cepe medii
  •  o capatana de usturoi
  •   un pahar mare de vin
  •   un pahar mare de apa
  •   3-4 rosii coapte taiate cubulete
  •  1 cutiuta pasta tomate
  •  2-3 foi de dafin 
  •  1 lingurita oregano
  •   boabe de piper
  •  sare dupa gust
  •  50 ml ulei
  • 1 lgt fructoza

Mod de preparare

Se feliaza carnatii si se prajesc putin pe ambele parti, adaugandu-se ceapa si usturoiul taiate bucati mari si continuandu-se calirea. Se merge mai departe cu adaugarea ardeilor taiati tot foarte mare, sarea, piperul boabe si vinul, pana ce acestuia ii dispare alcoolul, ramanand doar aroma de calitate a vinului. Se adauga oregano, paharul cu apa, rosiile despielitate, pasta de tomate si se lasa la foc molcom, pana ce sosul scade si prinde consistenta. Cand toata nebunia se va fi terminat se adauga lingurita de fructoza/zahar, pentru desavarsirea gustului. Se poate servi cu garnitura de orez, cartof nature sau cremosul piure de cartofi (asa ceva am preferat eu) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana greceasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

Postat de Bucataras

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

Iata cum se prepara reteta de Conopida cu iaurt grecesc: Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-un bol mare sau direct tavă, amestecați buchețelele de...

Citeste continuarea

Piure de cartofi bicolor

Postat de autodiag

Piure de cartofi bicolor

Se curata cartofii de coaja, se spala si se pun in vase diferite. Se pune apa peste ei, cat sa ii acopere. Se adauga sarea si uleiul in fiecare vas. Se fierb cartofii, amestecand prin ei din cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2011, 17:10
Pfffffffffffffffffffffffff , mama ei de reteta ..................................
la 03.11.2011, 17:17
la 03.11.2011, 17:49
Ce imporanta mai are de-i greceasca sau nu e buna si gata
la 03.11.2011, 18:06
MaMaaaaaa ori ai gatit ori nu
la 03.11.2011, 18:34
ma servesc si de aici

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking