Tocana greceasca

Postat de Onesta in Mancaruri de legume
3 Noi 2011 | 5882 vizualizari
Tocana greceasca

Nu stiu de ce se numeste asa , ca doar si ale noastre sunt cam la fel , dar asa am gasit-o intr-o carte de profil si m-am conformat ...

Ingrediente

  •  400 g carnati afumati
  •  2 ardei gogosar
  •  1 ardei capia verde
  •  1 ardei gras rosu
  •  1 ardei iute
  •  3 cepe medii
  •  o capatana de usturoi
  •   un pahar mare de vin
  •   un pahar mare de apa
  •   3-4 rosii coapte taiate cubulete
  •  1 cutiuta pasta tomate
  •  2-3 foi de dafin 
  •  1 lingurita oregano
  •   boabe de piper
  •  sare dupa gust
  •  50 ml ulei
  • 1 lgt fructoza

Mod de preparare

Se feliaza carnatii si se prajesc putin pe ambele parti, adaugandu-se ceapa si usturoiul taiate bucati mari si continuandu-se calirea. Se merge mai departe cu adaugarea ardeilor taiati tot foarte mare, sarea, piperul boabe si vinul, pana ce acestuia ii dispare alcoolul, ramanand doar aroma de calitate a vinului. Se adauga oregano, paharul cu apa, rosiile despielitate, pasta de tomate si se lasa la foc molcom, pana ce sosul scade si prinde consistenta. Cand toata nebunia se va fi terminat se adauga lingurita de fructoza/zahar, pentru desavarsirea gustului. Se poate servi cu garnitura de orez, cartof nature sau cremosul piure de cartofi (asa ceva am preferat eu) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana greceasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Varza a la Cluj

Postat de AdrianUdrea

Varza a la Cluj

Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra.  Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine...

Citeste continuarea

Dolmades(Sarmalute grecesti in foi de vita)

Postat de simona72

Dolmades(Sarmalute grecesti in foi de vita)

Pentru inceput ne ocupam de frunzele de vita de vie. Eu le-am cumparat de la Kaufland si stiam din antecedente ca sunt frunze tari. Asa ca, le-am fiert 15-20 minute.  Pentru compozitie:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2011, 17:10
Pfffffffffffffffffffffffff , mama ei de reteta ..................................
la 03.11.2011, 17:17
la 03.11.2011, 17:49
Ce imporanta mai are de-i greceasca sau nu e buna si gata
la 03.11.2011, 18:06
MaMaaaaaa ori ai gatit ori nu
la 03.11.2011, 18:34
ma servesc si de aici

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking