Tocana padurarului

Postat de simona72 in Mancaruri de legume
11 Oct 2018 | 5119 vizualizari
Tocana padurarului

Reteta care m-a inspirat este aceasta https://www.bucataras.ro/retete/sarmalele-padurarului-de-post-81688.html. La fel ca si Ksenya, principalele ingrediente provin din padure, motiv pentru care am si pastrat denumirea a "padurarului". Nu am facut sarmale, ci o tocana cu multe ciuperci. Diferite soiuri, care se gasesc in aceasta perioada de toamna.  Cantitatile de ciuperci nu trebuie sa fie exacte, este suficient daca aveti cate un castronel din fiecare. De data asta am folosit ciuperci de roua, galbiori si craite. Ciupercile de roua le-am lasat intregi, ele fiind mai mici si mai fragile, iar galbiorii si craitele le-am taiat in felii cam de aceeasi dimensiune.  "Rețeta inspirata de toamna"

Ingrediente

  • 200 gr ciuperci de roua
  • 200 gr craite de padure
  • 200 gr galbiori
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 cub mic de unt
  • 100 ml vin alb demidulce(eu am folosit Grasa de Cotnari)
  • 100 ml apa
  • 100 gr branza maturata (poate fi parmezan, eu am folosit branza Praid)
  • 1 lingura mascarpone (optional)
  • 200 ml smantana pentru gatit (NU din cea fermentata)
  • 1 legatura patrunjel
  • ½ legatura marar
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Am tocat ceapa marunt si am calit-o in ulei si unt. Cand ceapa s-a inmuiat si a devenit sticloasa, am adaugat si usturoiul tocat fin. Am lasat sa se caleasca putin, maxim un minut, sa fiu sigura ca nu se arde usturoiul. Am adaugat ciupercile taiate, am amestecat usor si am lasat totul la foc mic cateva minute. Ca sa se inmoaie ciupercile si sa nu se arda ceapa, am pus un praf de sare. Apoi a venit randul vinului sa-l strecuram si pe el in cratita. Marim putin flacara aragazului si lasam alte 5-6 minute pe foc, pana alcoolul din vin se evapora. Adaugam o cescuta de apa si lasam aragazul sa-si faca treaba. In 10-15 minute ciupercile sunt gatite. Dam cratita deoparte si adaugam din restul ingredientelor. Respectiv, smantana pentru gatit, mascarponele (care se adauga doar pentru cremozitate), branza maturata rasa fin. Se pune cratita pe foc, se amesteca si se lasa sa dea cateva clocote. Se adauga sare si piper dupa gust (mie imi place putin picanta asa ca pun si cativa fulgi de chili), patrunjel proaspat tocat fin si marar. Puneti verdeata dupa preferinte, mie imi place mai mult patrunjel si marar mai putin. Cam asta e tot! Se serveste tocana de ciuperci cu mamaliga fierbinte, cu supliment de branza maturata!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana padurarului" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de rosii cu dovlecei

Postat de sufletista

Tocanita de rosii cu dovlecei

Intr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam rosiile tocate cubulete, 1 cana de apa. Amestecam si lasam pe foc cca. 5 min. Intre timp, curatam si tocam dovlecelul cubulete, adaugam...

Citeste continuarea

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

Postat de merisor67

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

Spălăm dovleceii și vânăta, ceapa o curățăm, apoi le feliem pe toate, în rondele de aproximativ 5-6 mm grosime. Presărăm sare peste vinete și dovlecei, și le lăsăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2018, 14:17
buna buna
la 11.10.2018, 14:48
Aiii, ce bunătate! Mă mut la pădurar ))
la 11.10.2018, 15:41
Așa-i Meri? Ne mutăm la pădure ))
la 11.10.2018, 17:07
Interesanta!
la 11.10.2018, 17:57

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking