Tocana padurarului

Postat de simona72 in Mancaruri de legume
11 Oct 2018 | 1451 vizualizari
Tocana padurarului

Reteta care m-a inspirat este aceasta https://www.bucataras.ro/retete/sarmalele-padurarului-de-post-81688.html. La fel ca si Ksenya, principalele ingrediente provin din padure, motiv pentru care am si pastrat denumirea a "padurarului". Nu am facut sarmale, ci o tocana cu multe ciuperci. Diferite soiuri, care se gasesc in aceasta perioada de toamna.  Cantitatile de ciuperci nu trebuie sa fie exacte, este suficient daca aveti cate un castronel din fiecare. De data asta am folosit ciuperci de roua, galbiori si craite. Ciupercile de roua le-am lasat intregi, ele fiind mai mici si mai fragile, iar galbiorii si craitele le-am taiat in felii cam de aceeasi dimensiune.  "Rețeta inspirata de toamna"

Ingrediente

  • 200 gr ciuperci de roua
  • 200 gr craite de padure
  • 200 gr galbiori
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 cub mic de unt
  • 100 ml vin alb demidulce(eu am folosit Grasa de Cotnari)
  • 100 ml apa
  • 100 gr branza maturata (poate fi parmezan, eu am folosit branza Praid)
  • 1 lingura mascarpone (optional)
  • 200 ml smantana pentru gatit (NU din cea fermentata)
  • 1 legatura patrunjel
  • ½ legatura marar
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Am tocat ceapa marunt si am calit-o in ulei si unt. Cand ceapa s-a inmuiat si a devenit sticloasa, am adaugat si usturoiul tocat fin. Am lasat sa se caleasca putin, maxim un minut, sa fiu sigura ca nu se arde usturoiul. Am adaugat ciupercile taiate, am amestecat usor si am lasat totul la foc mic cateva minute. Ca sa se inmoaie ciupercile si sa nu se arda ceapa, am pus un praf de sare. Apoi a venit randul vinului sa-l strecuram si pe el in cratita. Marim putin flacara aragazului si lasam alte 5-6 minute pe foc, pana alcoolul din vin se evapora. Adaugam o cescuta de apa si lasam aragazul sa-si faca treaba. In 10-15 minute ciupercile sunt gatite. Dam cratita deoparte si adaugam din restul ingredientelor. Respectiv, smantana pentru gatit, mascarponele (care se adauga doar pentru cremozitate), branza maturata rasa fin. Se pune cratita pe foc, se amesteca si se lasa sa dea cateva clocote. Se adauga sare si piper dupa gust (mie imi place putin picanta asa ca pun si cativa fulgi de chili), patrunjel proaspat tocat fin si marar. Puneti verdeata dupa preferinte, mie imi place mai mult patrunjel si marar mai putin. Cam asta e tot! Se serveste tocana de ciuperci cu mamaliga fierbinte, cu supliment de branza maturata!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana padurarului" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Vinete albe evantai cu sos Bechamel

Postat de simona72

Vinete albe evantai cu sos Bechamel

Vinetele spalate si sterse de apa, se curata in jurul cotorului, dar nu se taie, codita se lasa pt aspect. Ale mele una a fost fara codita si a aratat bine si asa. Se taie vanata pe lungime in...

Citeste continuarea

Mancare de rosii cu ciuperci

Postat de aliliana

Mancare de rosii cu ciuperci

Rosiile le spalam  si le curatam  de coaja si cotoare. Le taiem  cuburi. Curatam ceapa, spalam si tocam marunt. Firele dep atrunjel si cimbru spalate, le punem la scurs. Usturoiul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 11.10.2018, 14:17
buna buna
la 11.10.2018, 14:48
Aiii, ce bunătate! Mă mut la pădurar ))
la 11.10.2018, 15:41
Așa-i Meri? Ne mutăm la pădure ))
la 11.10.2018, 17:07
Interesanta!
la 11.10.2018, 17:57

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking