Tocăniță de pipote și inimi de pui la vas Zepter!

Postat de panacris in Pui
24 Sep 2013 | 6334 vizualizari
Tocăniță de pipote și inimi de pui la vas Zepter!

O mâncărică fină dar totuși sățioasă!

Ingrediente

  • pipote și inimi de pui 500 g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ardei gras colorat 2 bucăți,
  • pătlăgele roșii 2-3 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • mărar proaspăt 1/2 legătură,
  • boia dulce de ardei.

Mod de preparare

Ei, vasul Zepter a cam șomat, așa că l-am scos la treabă.

Ceapa și ardeii, se curăță se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei în minunatul vas Zepter, cca. 5 minute la foc mic, acoperit. Apoi se adaugă măruntaiele de pui, roșiile tăiate rondele, mărarul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper și boia, apoi se acoperă se lasă la fiert cca.20 de minute la foc mic, până ce indicatorul de pe termocontrol ajunge în zona verde, spre maxim! Apoi se oprește focul și se lasă la gătit, fără foc cca. 40 de minute, până ce indicatorul ajunge în zona maronie.

Dacă nu sunteți mulțumiți de ”moliciunea” cărnii, mai puneți la fiert cca. 15 minute, ca să ajungă îndicatorul în zona verde, apoi opriți focul și lăsați mâncărica la preparat până ce indicatorul ajunge din nou în zona maronie. Știu că vi se pare complicat, dar totuși e atât de simplu, deoarece în timp ce mâncarea se gătește fără foc, puteți ”presta” orice fel de activitate, fără teama că mâncare se va arde;)

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de pipote și inimi de pui la vas Zepter!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute din piept de pui

Postat de RODIMUR

Chiftelute din piept de pui

Se curăță, se spală și se lasă pieptul de pui să se scurgă de apă. Ceapa se curăță, se spală și se taie foarte fin, după care se topește în ulei și se lasă la răcit și...

Citeste continuarea

Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

Postat de merisor67

Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

Spalam pulpele de pui, le scurgem bine si le condimentam cu sare, piper si boia de ardei.  Intr-o tigaie incapatoare punem untura si uleiul la incins si prajim pulpele, intorcandu-le pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2013, 19:56
Asta-mi place, fac si eu ceva de genul asta
la 24.09.2013, 19:56
Vreauu si eu d'asta Cris , chiar poftesc la niste inimi si pipote
la 24.09.2013, 19:59
buna buna
la 24.09.2013, 19:59
la 24.09.2013, 20:02

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking