Tocanita de cartofi si morcovei cu perisoare

Postat de privatelaura in Mancare copii
2 Mai 2014 | 5203 vizualizari
Tocanita de cartofi si morcovei cu perisoare

Chiar daca necesita un pic de pregatire, iese o mancare buna si pe placul celor mici.

Ingrediente

  • pt perisoare
  • 500 gr carne vitel
  • patrunjel verde
  • 1 ceapa galbena uscata
  • 1/2 canita orez
  • 1 praf sare
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 1 ou de tara
  • pt sos
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 fire subtiri usturoi verde
  • 1 canita baby carrots (morcovei)
  • 2 cartofi mari
  • 2 linguri bulion
  • 1 praf sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam carnita.

Curatam si spalam legumele.

Tocam carnita, impreuna cu ceapa si patrunjelul. Adaugam un praf de sare, uleiul de masline si un ou si amestecam. Adaugam orezul spalat. Amestecam bine si formam bilute de carne. 

Punem la fiert o oala cu 2 l de apa. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam perisoarele si le lasam la fiert cam 10-15 minute. Adaugam un praf de sare. Dupa ce s-au fiert, le scoatem si le lasam un pic la racit.

Itr-o tigaie, incingem un pic de ulei masline, si punem usturoiul si ceapa verde tocate rondele. Lasam sa se rumeneasca un pic si adaugam cartoful taiat cubulete si morcoveii. Lasam la rumenit, adaugam un praf de sare. Punem si perisoarele  si adaugam putin cate putin din zeama de carne si lasam la fiert. Intepam legumele sa vedem daca sunt patrunse si punem ultima transa de zeama si bulionul. Lasam sa scada zeama si sa formeze un sos. Dam deoparte si presaram patrunjel verde.

Servim cu castraveti in otet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi si morcovei cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu cirese si ciocolata

Postat de oanapl

Tort cu cirese si ciocolata

Pentru blat, cerni faina, cacaoa, praful de copt si sarea intr-un bol si dai deoparte. Mixezi untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugi cele 3 galbenusuri si mixezi bine. Incorporezi...

Citeste continuarea

Clatite cu inghetata si sos de capsuni

Postat de mirela0911

Clatite cu inghetata si sos de capsuni

Sosul de capsuni: Se spala capsunile, se rup coditele si se taie in bucatele mai mici. Se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa pe foc sa dea cateva clocote. Se da deoparte si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2014, 16:51
O bunatate de mancarica nu numai pentru pici
la 02.05.2014, 17:03
la 02.05.2014, 17:08
placee
la 02.05.2014, 17:10
cat de bine poate sa arate
la 02.05.2014, 17:11
Cu cartofi fi morcovei, mnyam,mnyam!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking