Tocăniţă de ciuperci

Postat de portiadelumina in Mancaruri de post
18 Dec 2013 | 13307 vizualizari
Tocăniţă de ciuperci

Fără dar şi poate că postul este o perioadă în care omul trebuie să-şi cerceteze mai mult sufletul şi mintea, iar asta pentru că detoxifierea nu este doar una a organismului, chir şi sufletul are nevoie de o hrană mai altfel, de rugăciune, de împăcare, de linişte. Numai că pentru această stare de cercetare este nevoie şi de post trupesc, evident, unul care să nu fie impus, unul care să fie bineprimit şi folosit în aşa fel încât trupul să nu se îmbolnăvească. Şi cum încă este post, am zis că e bine să gătesc ceva cu "carnea" postului, care nu-i alta decât ciuperca, banala ciupercă, cea are suplineşte cu brio carnea în multe momente ale vieţii.

Ingrediente

  • 700 gr ciuperci
  • 3 cepe albe medii
  • 2 morcovi
  • ţelină
  • păstârnac
  • 2 foi dafin
  • piper boabe
  • sare
  • 1 ardei roşu
  • 1 căpăţână usturoi
  • 5 roşii medii

Mod de preparare

Totul este foarte simplu. Am curăţat toate legumele şi le-m tocat. Menţionez că rădăcinoasele le-am dat pe răzătoarea mare pentru că se "topesc" mai repede şi crează  un liant mai bun celorlalte ingrediente. Cipercile nu le-am decojit de pieliţă, doar le-am spălat sub jet de apă şi le-am tocat

Am călit legumele în uleiul încis, am adăugat apoi ciupercile şi am completat cu apă cât să acopere ingredientele, asta pentru că ciupercile îşi lasă şi ele zeamă.

Spre final am adăugat roşiile tocate şi usturoiul şi am potrivit de sare. Între timp am învârtit şi o mămăligă. Am servit cu gogonele murate.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (84)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Postat de Bucataras

Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Iata cum se prepara Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus: Curățați și tăiați ciupercile pleurotus în felii sau bucăți, în funcție de preferințe. Într-o...

Citeste continuarea

Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

Postat de privatelaura

Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

Iata cum se prepara Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi Galbiorii se spala si se lasa la scurs, apoi se toaca in functie de gustul fiecaruia. Intr-o tigaie mare (wok) se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2013, 09:52
ce platou cu bunatati ai facut6 Padre ma inscriu si eu la o portie mai ales ca sunt prima pe lista
la 18.12.2013, 09:52
ciuperci???? oricand
la 18.12.2013, 09:53
MamaieElena, eşti binevenită! Mulţumesc frumos!
la 18.12.2013, 09:53
daa, foarte buna ciuperci si mamaliga asa ceva nu se refuza
la 18.12.2013, 09:55
bun bun

Vezi toate comentariile (84)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking