Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de legume
11 Mai 2020 | 1204 vizualizari
Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin

  Ce frumusete de ciuperci maruntele si dragute. Ma gandeam ca as fi mancat o tocanita cu smantana ,dar nu clasica . Am ales chorizo picant si asezonare extra cu rozmarin .Bine ca am preparat doar atata . Daca era mai multa o topeam toata o singura data :D

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champignon mici
  • 200 gr chorizo picant
  • 50 gr ulei 50 gfr unt
  • 2 cepe verzi
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri faina alba
  • 1 pahar lapte
  • 1/2 pahar smantana grasa
  • 1 lingura de rozmarin tocat
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare

Mod de preparare

  1. Se feliaza rondele chorizo , ceapa si usturoiul .
  2. Se trag la tigaia cu ulei si unt topit .
  3. Atentie ! Ceapa si usturoiul verde au tendinta sa se arda mai repede avand foile subtiri . Supraveghiati sotarea .
  4. Se pune faina alba si se amesteca .Sarati.
  5. Nu lasati sa se prajeasca ca al rantas . Se  pune laptele si ciupercile taiate fin .
  6.  Tot acum se pune rozmarinul tocat .
  7. Daca  sosul este prea gros , adugati putina apa .
  8. Dupa 5 minute se stinge focul se incorporeaza smantana in tocanita si se amesteca cu patrunjel verde.
  9. Aceasta tocanita poate fi servita cu mamaligute , orez sau paste .
  10. Simplu de tot !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mix legume si pancetta in sos de rosii

Postat de caroline

Mix legume si pancetta in sos de rosii

Morcovii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem in doua pe lungime, apoi rondele. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul il spalam, indepartam cotorul si il curatam bine de...

Citeste continuarea

Spaghete cu sos de vinete

Postat de Irina

Spaghete cu sos de vinete

Imi plac foarte mult pastele. Imi plac foarte mult si legumele, asa ca am facut o combinatie intre ele. Va garantez ca a iesit ceva deosebit. Am folosit spaghete mai subtirele, unele care fierb...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2020, 21:21
la 11.05.2020, 21:39
la 11.05.2020, 21:44
Gustoasă...!
la 11.05.2020, 22:23
Ador ciupercile cu smantana si rozmarin! Am si eu maine unele in plan.
la 11.05.2020, 22:33

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking