Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de legume
11 Mai 2020 | 1200 vizualizari
Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin

  Ce frumusete de ciuperci maruntele si dragute. Ma gandeam ca as fi mancat o tocanita cu smantana ,dar nu clasica . Am ales chorizo picant si asezonare extra cu rozmarin .Bine ca am preparat doar atata . Daca era mai multa o topeam toata o singura data :D

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champignon mici
  • 200 gr chorizo picant
  • 50 gr ulei 50 gfr unt
  • 2 cepe verzi
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri faina alba
  • 1 pahar lapte
  • 1/2 pahar smantana grasa
  • 1 lingura de rozmarin tocat
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare

Mod de preparare

  1. Se feliaza rondele chorizo , ceapa si usturoiul .
  2. Se trag la tigaia cu ulei si unt topit .
  3. Atentie ! Ceapa si usturoiul verde au tendinta sa se arda mai repede avand foile subtiri . Supraveghiati sotarea .
  4. Se pune faina alba si se amesteca .Sarati.
  5. Nu lasati sa se prajeasca ca al rantas . Se  pune laptele si ciupercile taiate fin .
  6.  Tot acum se pune rozmarinul tocat .
  7. Daca  sosul este prea gros , adugati putina apa .
  8. Dupa 5 minute se stinge focul se incorporeaza smantana in tocanita si se amesteca cu patrunjel verde.
  9. Aceasta tocanita poate fi servita cu mamaligute , orez sau paste .
  10. Simplu de tot !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti cu dovlecei

Postat de sufletista

Ardei umpluti cu dovlecei

Intr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoare in putin ulei de masline, adaugam ardeii tocati marunt. Amestecam si lasam 2 -3 min sa se caleasca impreuna cu ceapa, adaugam...

Citeste continuarea

Cous-cous cu legume

Postat de Sylvia

Cous-cous cu legume

Din compozitie va dati seama ca acest fel de mancare este o explozie de culori si savori, diferite texturi care se vor imbina armonios in final, este atat de buna incat carnea nu isi mai gaseste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2020, 21:21
la 11.05.2020, 21:39
la 11.05.2020, 21:44
Gustoasă...!
la 11.05.2020, 22:23
Ador ciupercile cu smantana si rozmarin! Am si eu maine unele in plan.
la 11.05.2020, 22:33

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking